Saturday, May 30, 2009

salam hujung minggu

sekarang ni dah jam 1.33 pagi.. zino baru balik dari airport.. jemput angah balik.. cuti dah habis.. isnin dah kena report duty.. angah dah dapat kerja lain.. dan kak ngah tinggal di KB.. angah kata nak tangguh kan report dan mungkin akan ke KB semula..

masa nak keluar rumah tadi.. sebenarnya dah keluar pun tapi belum sampai ke hiway.. tetiba alang call.. abah kaki fizah kena sup panas.. dalam talipon aku dengar fizah meraung... abahhhh balik la... la.. macam mana boleh jadi macam tu.. aku pun cari le tempat utk U turn.. walaupun tak sepatutnya u turn.. bila aku sampai dia masih menangis kesakitan.. mau dia tak sakit..

aku pun ambil jelly gamat sapu kan kat paha yang kena air panas tu.. anak abah lah kata kan sambil tu aku pujuk dia, beri kata kata semangat dan sebagainya.. yg dia lebih risau takut mengelembung macam mak dia kena air panas sebelum ni.. harap2 tak jadi le macam tu.. bila dia dah tenang baru lah aku keluar ke airport..

ok nak makan dulu dah lalau le pulak..

21 comments:

silversarina said...

Kesiannya Fizah, harap tak gelembung dan tinggal parut .

Good luck to Angah di tempat kerja baru.

kayteeze said...

Eh...sakit tu kena sup panas... kesian Fizah... harap2 dah ok, ya..

Yunus Badawi said...

harap Fizah cepat sembuh. Mcmana malam tadi - boleh tidur tak dia?

INTAN said...

laaaa..kesiannya...moga x ngelumbung le peha dia tuh

Kak Elle said...

hmmm....cam mana bolih kena sup panas tu?abah juga yg di cari...semoga tak apa2 dgn peha nya.

zino said...

silversarina
harap2 ok la..

kayteeze
dia risau sungguh.. tu yg kuat nangis dia..

YB
tak lak dia terjaga atau kejutkan kami.. harap2 ok la..

intan
itu yg dia risau sangat.. lebih2 lagi bila tengok mak dia kena dulu..

kak elle
dia buka plastik sup tu terlepas terus tertumpah kat peha.. anak abah cari abah juga utk di tenteramkan.. depan abah je dia boleh nangis mendayu2 hehe

suhaila-ab said...

aku ada sejarah gitu...huhuhu...masa tu aku 7 thn sup panas tumpah semangkuk atas dada pasal tersadung...mak aku ala2 911 terus sapu kapur masak kat badan yg kena sup panas tu...alhamdullillah tiada parut langsung...moral og the story...simpan la kapur masak kat dapaur utk emejenci kena benda panas...

Jie said...

saya ni hari2 kat dapur..dah tua bangka pun

tapi ada saja yang kena

kena pisau lah....melecet minyak panas lah

sampai suami cakap..nak bodyguard ke letak kat dapur


hahaha..perli makan dalam tu

lili11 said...

Kalu keno air panas atau pe2 panas, bubuh margerine or kicap jer ... tapi kena cepat2 bubuh ... Insyaallah ok!

DeeN said...

Isk, kesian Fizah. Takpa, serikandi kene kuat. Tp harap2 jgn tinggal parut. Semoga dia cepat sembuh. Tahniah to Angah! Best ar dia. hehehe...

kcynodia said...

kalau aku sendiri yg kena, memang wajib rasa kesakitannya..jgn lupa usapkan ngn lidah buaya gak nnti

Sasha said...

maybe jadi kejadian tu utk elakkan benda buruk lain yg ... hanya Dia yg lebih mengetahui... harap2 anak dah okay...

Neeza Shahril said...

kesian fizah.. camana boleh kena peha tu.. ni mesti sup jatuh masa nak makan..

zino, tahniah dapat cucu kedua yang comel.. tembab sungguh evi qaisara.. unik nama dia kan.. senang nak ingat :)
zino takde cucu lelaki lagi kan.. manja lagi lah hazwan nampaknya hehehe..

zino said...

suhaila
gel gamat tu pun nampak berkesan

jie
kalau dah selalu sangat kena buat sesuatu hehe

lili
thanks for the tips

deen
betul tu..

keynodia
tq..

sasha
betul tu..

neeza
hazwan tu tetap budak yg manja hehe.. masa pegang arifah ke.. dia saja mengada ngada.. hehe

memanglumayan said...

siannyerr fizah tewww..

Masy said...

hehe teringat dua thn lps air teh panas menggelegak dlm jag tertumpah atas perut sy hehehe. smpi skarang bertanda. huhuhuhuh

masa tu ubuh ubat gigi dgn krim je hehe

zino said...

en.me
tadi tengok macam tak berbekas..

masy
itu yg fizah takut sangat..

A t i Q a h said...

Humm.letak jeli gamat insyaAllah cepat sembuh. Get well soon ye Fizah. :)

zino said...

atiqah..
itu yg di letak semalam.. alhamdullilah nampak nya berkesan..

Zareda Norman said...

zino

alahai kesian anak dara sorang tu..

harap harap tak berparut lah

PerantauSepi1306 said...

ish, ish cemana la leh tumpah sup panas lak tu.. sib baik abah leh wat u-turn lagi kan.. hope she's well again ya.