Sunday, May 24, 2009

tugasan selesai


tempat ni malam baru meriah... ini tempat zaza makan laksa.. hehe


inilah mahkota hotel.. asalnya apartment kot..


akitektur kebanyakkan masjid di melaka..

Tugasan di Melaka telah pun selesai.. tapi kerja tak selesai juga dan kena sambung bila ada kesempatan nanti.. ahad aktiviti agak longgar.. ada yg decide balik awal.. zino pun balik awal tak tunggu lunch.. sejak datang dah set nak cari asam pedas.. so kesempatan yg ada hari ni.. so misi mencari pun bermula.. cari punya cari tak jumpa kedai yg di cadang.. tapi zino singgah di satu kedai yg ada iklan asam pedas..

bila makan... mmmm berpeluh di buatnya.. enak dan pedas... oops tak ada gambar bila dah selesai makan baru teringat... hehe.. dengan kesempatan ini juga zino melencong balik kampong berjumpa ayah bonda.. alhamdullilah mereka berdua sihat.. dua minggu lepas demam dan batuk batuk.. setelah minum petang baru lah meneruskan perjalanan ke KL..

esok kembali bertugas seperti biasa... kepada semua selamat bertugas...

33 comments:

~~Noli said...

asam pedass...urmm..
yessss!!ade idea nk masak pe sok..

tenkiu..hehe..
selamat bkeje juak..

lupekanje said...

Alhamdulillah...selamat kembali kepangkuan kuarge dan kerja...:)

acik poiee koler pilah yo tdi...pehtu toruih balik putajaya... ponin paler acik ikut bukit putuih tuh..

Neeza Shahril said...

amboi amboi.. asal ke selatan sikit, mesti singgah rumah mak dia ya..
ni yang mem jeles ni.. hehehee..

PerantauSepi1306 said...

isk, asam pedas selalu miss kalo ke ke melaka.. adoyaii, share lokasi bro..

zino said...

noli
masak le lebih sikit hehe

lupekanje
dah galak kali ikut situ nanti seronok la tu.. hiway baru tu tak siap2 lae ko?

neeza
gunakan peluang yg ada hehe..

zino said...

perantausepi..
tempat yg war warkan best tu zino tak jumpa lagi yg zino makan tu restoren biasa je.. yg penting sodap hehe

cendawanintim said...

selamat bertugas uncle..

silversarina said...

Baca n3 bi tak nampak lain dah..ASAM PEDAS .... ooohhhh betapa daku merinduinya :)

memanglumayan said...

tugas sampai bila takkan selesai kanns abang zino teww.. salamms

INTAN said...

xleh tahan daku dgar asam pedas abg zino..perhh

ez said...

mr zino..
sempat mkn ikan bakau x?ehhehe

Abang Long said...

Cuti sekolah ini ada program ?

Jom kita buat pertemuan blogawan ?

zino said...

cendawanintim
thanks u

silversarina
petang ni boleh le masak hehe

en.me
benar ..

intan
lepas ni boleh le masak hehe

ez
tak sempat ... tugasan sampai kol 12 malam.. hehe

abanglong
setakat ni belum ada program..

sya said...

Sempat gak amik gambau masjid Kg Hulu tu..eh ye ke masjid kg hulu.??? rasanyalah

Ada Ayrissa said...

melaka yg indah..
hehehhe..

zino said...

sya
entah la.. on the way nak datang tu nampak terus snap.. hehe

ada
melaka memang indah pergi lah melancong hehe

lupekanje said...

highway? kat mana? belum siap la tu...bnyk tempat yg under construction nampaknya sepanjang jalan tu..

Ajzie said...

asam pedas. nyum nyummmmmmm

Chekgu BaniHassim said...

len kali tgkap gmbr dulu sblm makan...
tak elok makan sorg2 tau...
kurang2 share la pic kat sini kan??
kite kasi dorg terliur...hehe

zino said...

lupekanje
dia org nak luruskan bukit putus tu..agaknya belum siap la tu..

ajzie
boleh la guna utk masak esok ke hehe

chekgubanihashim
itu la macam mana boleh lupa .. kalau tak gerenti ada yg terliur hehe

MULAN said...

nak nya ke melaka cuti ni, tapi hubby ajak pusing lain lak..

zino said...

mulan
cerita lah pasal asam pedas ke,pasal lonker walk ke, pasal taming sari ke, pasal naik boat memalam ke.. pendek kata ,macam2 ada..hehe

tolong promosi melaka ni hehe

maklang said...

lama dah tak balik kg halaman den kak alor gajah tu..

zino said...

lama tak balik takut sosek yo nanti tak jumpo kampong hehe

Masy said...

janji dpt merasa gak mkn asam pedas wpon x jmpe kat tmpt yg dicadangkan :)

Dee said...

seronoknyer dpt mkn asam pedas melaka..

zue said...

apa yg istimewanya asam pedas melaka dgn johor.

Sasha said...

dah berzaman tak jejakkan kaki ke sana... mcm best je melaka skang ni..

PrinCeSS said...

ASAM PEDAS!!!.......sedapnyaaaa
dah lama x jalan pusing Melaka..

Tokyo BLUE said...

selamat selamat selamat

syareena said...

mmg klu p melaka x mkn asam pedas rugila... hehehe

teringat asam pedas wan uda...

sya pun ade keturunan Melaka tau...

zino said...

masy
lain kali sms kan peta sekali ya hehe

Dee
memang seronok..

zue
susah nak cerita makan dulu baru tau hehe

sasha
melaka dah jauh berubah.. pergi lah melancong..

princess
balik nanti boleh ronda2..

tokyo blue
semua nya selamat..

syareena
keturunan hang Tuah ke Hang jebat hehe

Zareda Norman said...

zino

bes tak mahkota? nanti 2 minggu lagi zar kan kursus kat sana jugak