Thursday, May 14, 2009

masih pasal kereta...

alang nak pinjam kereta nak ke UKM.. nak hantar kawan balik kata nya..so dia pegi lah isi minyak.. sampai di stesyen tetiba tayar kempis... lepas tu isi lah angin...kempis lagi.. isi lagi.. dan terus drive semula ke rumah.. nasib baik masih di BTR.. so apa lagi mulalah operasi tukar tayar .. zino jadi supervisor je lah.. itu tugas alang dengan along

rupanya kena paku.. tapi paku tu jangan di cabut tuan tuan.. biar kan kat situ nanti senang untuk proses tampal ..agaknya kena masa dalam perjalanan ke stesyen minyak tadi lah tu.. kira nasib baik juga lah perasan cepat dan sempat balik ke rumah.. kalau kena nya masa ke UKM tadi kan ke haru.. so mem tak konfiden bagi alang guna kereta tu takut tayar tu bocoh balik .. oh alah...

so alang pun guna kereta along... semuga selamat pegi dan balik..



alang dan along sedang bertungkus lumus



alang sedang training tukar tayar..


lihat lah paku tu tuan tuan.. selepas di uji memang angin keluar..
"flower" dia pun dah nipis tayar tu..

27 comments:

cikgu_math said...

CM pernah kena...nasib baik ada orang beritahu masa lampu isyarat merah... dan nasib baik lagi...depan lampu isyarat ada kedai tayar...

su said...

stakat ni pengalaman tayar kene paku 1x je laa...sib baek da sampai skolah...ramai kwn2 yg baek ati nak tlg...

INTAN said...

perh....siOk abg ziNo ek..jd pemerhati....untung betoi la...hehe

silversarina said...

Ni kiranya macam latihan untuk alang belajar tukar tayar kereta :)

Princess Liyana said...

Nasib dah perasan awal,kalau da jalan jauh td susah,alahai.huhu rilekla ek,tgk je mereka tkr.huhu

ABD.RAHIM BIN OMAR said...

Salam - X polahlah ini ajar alang tukar tayar , lopeh ni ajarlak tukar keto sekali - he he he

Jard The Great said...

tayar aku pon pernah kena paku.. nk tampal RM5 je kan? huhuhu..

Abang Long said...

Tyre no flower, cannot eat road. Bahasa menunjukkan bangsa.

zino said...

cikgu math
cik gu memang bernasib baik..

su
murid2 ke yg bantu hehe

intan
biar dia org timba pengalaman

silversarina..
betul tu tak ada la asyik nak drive je tau hehe

liyana
betul tu.. kalau kat hiway nun kan ke haru..

rahim
nak tukar keroto tu lambek lae kojo dulu hehe

jard
entah dah lama tak kena bocor ni..

abanglong
nak kena tukar lah nanti tu..

Zareda Norman said...

zino

alang alang nak menampal, tukar jerlah terus.. ehhehhe

MOKCIK AZWA said...

Mokcik dah pernah dua kali mengalami tayar kempis ini..alhamdulillah ada saja hamba Allah yang sudi membantu menukar tayar..

tentangseseorang said...

besar tu pakunya.

sya said...

Sya kalau keta pancit gitu.. memang takkan reti tukar tayar punya..

ez said...

mr zino..
sy paling takut kalo tayar bocor di tgh2 jln..da la drive sensorang..

Yunus Badawi said...

Elok latih alang tukar tayar. Kalau dia tahu repair kereta lagi bagus hehehe

zue said...

sy ni jenis main bawak je smpai kn tayar pancit pun bole sy tak perasaan...

Masy said...

kete sy plk, masa cina bengkel tu tunjuk aritu baru perasan ade paku. huhuhuh

Mamamanja said...

nk pam tayar pun x reti huhuhu

zino said...

zar
tengah berkira2 ni hehe

azwa
masih ramai yg prehatin hehe

ady
pasal tu laju je angin dia keluar

sya
kena pastikan tayar spare sentiasa ok..

ez
inshaAllah ada yg membantu nanti.. kereta zino pernah bocor kat federal hiway waktu malam, nak keluarkan tayar spare tak boleh pasal gelap..(tayar spare bawah kereta) ada sorang mamat (india) bantu guna lampu dari hp..

YB
inshaAllah.. alang ambik mechnical engineering di UITM sekarang..

zue
tukar tayar besi macam keretapi tu senang hehe

masy
ok tu.. kalau tak bocor hehe

Pok Li said...

Dah tak berapa larat nak tukar tayar ni. Sering berdoa bila naik kereta jangan jadi apa-apa. Lotih den.

zino said...

pok li
betul tu kena orang muda buat kerja tu..

Neeza Shahril said...

zino, sila keluarkan flower dari bank untuk ganti flower kat tayar tu hehee..

patutnya kan, zino snap gambar step by step proses tukar tayar tu..
boleh gak buat kursus tukar tayar untuk wanita ada lesen kereta tapi sepanjang hidup tak reti tukar tayar ni hehehe...

Dee said...

sib baik ada org muda tlg tukar tayar ek..

zino said...

neeza
gambar memang ada tapi sebelum tu ambik guna hp gambar gelap.. baru cari kamera hehe

Mak Su said...

caiyuk caiyuk

zino said...

Dee
kalau tak bantu lain kali tak boleh pinjam dah hehe..

Mak su
kena belajar tu..

yginsaf.com said...

lenkali kalo xnak kena paku, tinggal n rantai kat umah jerrr ya tuan-tuan.. me gurau2 jerr abg zinoteww.. ekeke