Tuesday, May 12, 2009

problem solved....

Masaalah kecurian kereta semakin menjadi jadi.. setiap hari akan ada kenderaan di curi.. dan pelbagai kaedah kreatif di lakukan untuk memastikan kereta kesayangan tidak di curi orang.. terutama kepada kereta yg berharga tinggi.. dan menjadi kesayangan.. perbagai gejet tambahan ada di jual di pasaran untuk meningkatkan sistem keselamatan untuk kereta..

tapi adakah jaminan kereta tersebut tidak menjadi mangsa kecurian.. ok.. ini ada beberapa kaedah yang akan memberi mesej jelas kepada bakal pencuri.. supaya tidak meneruskan niat mereka...

anda berani melakukan nya..??? hehe..








rantai kan tayar kereta anda tu.. agaknya dia dapat idea ni dari rantai motosikal tu agak nya.. hehe



bakal pencuri mesti geleng kepala tak hingat bila tengok steering lock macam ni..



kalau rasa tak selamat juga.. upah pengawal keselamatan macam ni hehe


gambar gambar dari email yg di terima.... selamat mencuba..

35 comments:

bEEdLE d' bARd said...

nak guna yg ketiga..hehe

INTAN said...

kah kah kah kah....bijak dan mantop gak idea ni..hehehe..naper le x terpikir sblm ni...

zino said...

beedle..
mesti kereta juta juta tu hehe

intan
so nak cuba yg mana satu dulu hehe

intan.dayana said...

nak yg ketiga tu bOle..??
tp katne nk upah pengawal keselamatan mcm tu..??nk sebijik mcm tu..hehe

zino said...

intan
nak senapang dia tu ke nak kereta kat belakang dia tu hehe

INTAN said...

yg no 2 nampak lain dr yg lain..hehe..nk torai hak tu dulu le..heh

Sasha said...

Good idea!!

Tp ada cara yg lg mudah!!! byrlah zakat pendapatan & harta... InsyaAllah harta benda kita akan dijamin keselamatannya...

muadzlife said...

kahkahkahkahkahkahkah...


betul tu!!

Zareda Norman said...

zino
buat macam mr bean.. cabut stering

pB said...

kena lebih kreatif untuk mengatasi masalah pencuri yang kreatif

silversarina said...

Saya kalau dapat nak yang ketiga tu ..hehehe.

Masy said...

klu yg kedua tu rasanye pencuri tergolek2 gelak. hahahahahahahah

Mak Su said...

ahaks, itu stereng ker periuk?

Zabs said...

Salam Zino,

Ada pernah cuba ke cara2 yang ditunjuk tu?
Saya guna cara biasa je. Insuran adakan?

Ada Ayrissa said...

hahahah....
rasanya yg paling b'kesan cara ke-3 tu lahh..
giler sapa berani g curik bila tgk org pegang senapang camtuh...

Dee said...

hahaha..sy pun pilih yg no 3

yginsaf.com said...

ghitewww erk.. hmmm

adibah said...

saya pilih yang ke3. kalo bosan2 boleh gak ajak borak2.. hehe

sya said...

Yang paling menarik adalah tang steering lock tu.. ada kot jual kat sini mau gak beli. Kalau tidak leh improvise periok kat dapur tu

Kak Elle said...

zino kalau ada bolih di lipat2 terus simpan dlm pocket kat lagi bagus...hehe

ez said...

mr zino..
yeaaahhhh..kita mesti pertahankan kete kita dlm ape jua cara pon..ehhehe

Tokyo BLUE said...

ambik engkau.. security tahap terbaiknye

aNIe said...

Zino...tak boleh tahan tengok steering lock tu...adoyaiii!!!

zino said...

intan
yg no 2 tu mudah nak sediakan.. periuk kat dapur tu pun boleh hehe

sasha
betul tu..

muadzlife
tepat hehe

zar
satu kaedah juga tu hehe

pB
kena pelbagai kreativiti..

silversarina
RM lebih sikit la.. hehe

masy
dan tak jadi lah dia nak curi hehe

maksu
periuk serbaguna..

zabs
insuran tu langkah terakhir hehe

ada
itu yg paling selamat kalau berani cuba lah curi hehe

Dee
banyak ke RM hehe

en.me
mmmm hehe

adibah
boleh lantik jadi bodyguard sekali..hehe

sya
periuk yg dah tak nak guna tu boleh tukar streeing lock hehe

kak elle
kena belajar ilmu doremon dulu hehe

ez
pilih lah cara yg sesuai hehe

tokyo blue
demi keselamatan hehe

anie
boleh buat sendiri tu hehe

Nong said...

Kalau nak tinggal sekejap, cabut steering jer macam mr. bean buat. Kalau nak tinggalkan lama, cabut satu tayar... he he...

zino said...

nong
good idea hehe

Kujie said...

sy ada pengalaman kereta hilang - mitshubishi strom
gedebuk gedebang dgn insuran kat setahun juga baru selesai

zino said...

kujie
memang akan menimbulkan kesulitan apabila berlaku..

Neeza Shahril said...

kalau letak kereta kat balai polis, ada tak orang nak curi? hehe..

ABD.RAHIM BIN OMAR said...

Salam - kalau pilih yg no. 1 - loteh di buek e , tiap kali nak psg rntai nan manggo tu kone nonggeng blkg keto.
Yg no. 2 lak - mem x sotuju , sobab yg potamo , piuk dio jadi magso, nak boli baru dahlah x rajin.
Yg no 3 - mhal rntai dari borok , lai pun , boleh cayo ko ?. he he

MULAN said...

wahh.. siap dgn mesin-gan lagi tu.. amik wolverine sure tak kena curi kot..

zino said...

neeza
entah2 tinggal rangka je nanti hehe

zino said...

rahim..
susah2 naik bas yo lah hehe

mulan
orang tu sure dah galak kali ilang kereta tu hehe

neezareef said...

rntai tayo tu bst skit..

PrinCeSS said...

hahaha nak ketawa guling2 rase
ok jugak idea2 ni ek..
yang stering tu yang paling bes,\..:)