Friday, May 15, 2009

sabar menunggu...

angah dalam debaran menunggu .. bagitu juga kak ngah.. bila memikirkan saat bagini teringat kisah semasa kami menghadapi situasi yg sama dulu..dan beberapa peristiwa yg berlaku masa itu...

menyambut kelahiran anak sulung paling mengembirakan.. masa tu kami duduk di ulu klang, jalan genting klang masa tu kecik je.. bila nak bawa baby balik banjir di setapak.. so kami terpaksa singgah di rumah mak sedara di setapak tu.. esok nya baru lah ampang..

masa kelahiran angah, berlaku gerhana matahari, lahir tengah hari masa nak bawa baby balik kereta zino tak boleh start, terpaksa lah balik naik teksi .. bila semua urusan dah siapa baru zino pegi kespital utk membawa kereta ke woksop di kg baru..

alang pulak lahir hari jumaat, yang zino tak boleh lupa zino balik sekejap utk sembahyang jumaat , bila balik semula ke spital tengok dah ada baby sebelah mem, zino siap tanya baby siapa tu? hehe..

cuma masa hafizah lahir zino ada di labour room.. pasalnya nak sangat tengok baby girl lahir.. hehe bila doktor kata baby girl macam tak caya lagi tu.. hehe.. masa along dan angah lahir dulu di HKL memang tak ada can nak masuk pun, masa alang pulak tak sempat2 nak keluar hehe..

dan yg akhir sekali si hazwan, masa tu mem tak ada rasa nak bersalin pun dah siap nak pegi kerja tapi dia kata kaki sakit, so zino cadang ke spital dulu.. bila sampai spital misi kata dah nak bersalin ni.. HUKM pun tak bagi zino masuk.. oleh kerana belum sarapan zino pun turun sekejap nak sarapan.. lepas sarapan duduk balik kat temapt menunggu tu.. lama lepas tu misi cakap.. baby dah lahir pun ada kat wad..

pendek kata semua nya mudah utk mem.. syukur alhamdulilah.. sekarang turn angah menunggu kelahiran baby sulung.. semuga semua nya selamat kami di sini sentiasa mendoakan kakngah dan baby selamat ...

16 comments:

^ez^ said...

wah...nak kena menuntut amalan dengan mem la ni uncle.hihihi..

ez doakan kak ngah selamat melahirkan baby sulung..aminn..

Kujie said...

ni lah tok.... bila cucu dia pula yg berdebar...hehehehe

tiap kelahiran anak2 tu ada cerita, ade kenangan yg tak pernah padam

ABDUL LATIP said...

Zino dah dapat atau akan dapat pangkat Datok? Tahniah :)

Seronok ye bila cucu panggul atok.

PrinCeSS said...

waktu alang tu yang bes..
siap boleh tanye tu anak sape..
ehhe

maya dgr pasal bersalin pun gerun..gulp.

vy said...

Bro Zino

tahniah bakal dapat pangkat Dato'
kenuri cukur jambul nanti , jgn luper jemput!!
ayam kampong goreng VELODROM ?
he he he !

cucu pertama kenuri mesti besar besaran!!!

INTAN said...

wah...berdebo2 kan abg zino...nk cpt cucu lain perasaannya....kata org le..hehehe...

nk kena mintak petua jugak le camne senang melahirkan...daku ni..dua2 kali susah..hehhe...keserikan...masa sakit tu le serik....hehehe..skrg idak lagik

cikgu_math said...

selamat menyambut kehadiran cucu..
semoga selamat semuanya....

aNIe said...

Semoga Kak Ngah selamat dan segala2nya berjalan dengan baik...

Cik abang tu pun dpt tengok yg ke 4 aje lahir...sebab yang 3 lahir kat Hospital Kerajaan...memang tak boleh masuk....

Zareda Norman said...

zino

semoga semuanya selamat dan dipermudahkan buat kak ngah

intan.dayana said...

hOpefully nnt intan pOn senang la nk lahir anak..hehe

~~Noli said...

moger selamat sumenyee..amin amin...

silversarina said...

Macam2 kenangan tu saat menanti kelahiran anak2, saya syukur sangat sebab semua 5 anak suami dapat hadir semasa saya bersalin .

RahimSabah said...

Salam - Ini adalah satu pengalaman yg tidak mungkin dpt di lupakan - menunggu kelahiran anak . Ada yg senang dan ada pula yg susah dan malah ada juga yg gagal. Semua ini adalah ketentuan NYA Yg Maha Esa .
Ya ALLAH , slmtkan lah kelahiran cucu ku ini dan peliharalah akan ianya - AMIN

zino said...

ez
terima kasih.. rahsia kena tanya mem hehe

kujie
macam2 kenangan hehe

paklatip
dah dapat nak tambah datuk sri pulak hehe

maya
sampai masa nanti ilang lah gerun tu hehe

vy
tempah satu gerai nanti tu hehe

intan
kena tanya mem hehe

cik gu math
amin..

anie
samo lah den.. bila kat spital kerajaan memang tak ada can nak masuk.. kat HUKM pun zino minta masuk dia org tak kasi..

zar
terima kasih amin..

intan.dayana
inshaAllah

noli
amin..

silversarina
bagus lah macam tu.. sentiasa ada memberi sokongan hehe

rahim
terima kasih..

Kak Elle said...

tak lama lagi dapat mem menimang cucu kedua ye?kali ni atok zino tak excited ke...hahaha

zino said...

kak elle
tak sabar nak dengar berita ni hehe