Saturday, June 20, 2009

keter angah VS keter abah..

hampir seminggu zino "tengok2kan" kereta angah..
beberapa penemuan boleh di rumuskan seperti
berikut:-

minyak: keter angah 3 kali lebih jimat dari keter abah !!
semasa memecut: keter angah 4 kali lebih pantas dari keter abah
memotong : keter angah 3 kali lebih cekap dari keter abah
menyelit2: keter abah lebih 2 kali lebih mudah dari keter angah..(keter lain akan beri laluan sebab takut kena gesel hehe)
isi penuh : keter abah 1 1/2 kali lebih baik dari keter angah.. haha
selesa masa memandu: keter angah 2 kali lebih selesa dari keter abah
U turn : keter abah memerlukan turning circle lebih kecil dari keter angah
pandu jarak jauh: keter angah 2 kali lebih berdesup dari keter abah.
gaya pemanduan: keter angah lebih bergaya dari keter abah..

banyak nya penemuan baru seminggu hehe...
rasa macam nak tukar keter pun ada hehe

30 comments:

ikan emas said...

Salam temu di alam maya.

Ingat pesanan nie:
Tak baik lawan orang tua tau!!

zino said...

betul tu.. hehe

~mrs azmi~ said...

ape lagi..
masa untuk tuka kete baru!! heheh

adibah said...

Bagus untuk buat perbandingan macam ni kan.. boleh dapat pilihan yang terbaik.. :-)

selamat tukar kereta baru! hehe

zino said...

mrs azmi
kalau boleh tukar lama tu terus dapat baru tanpa tambah bagus gak hehe

adibah..
perbandingan yg tak setara hehe

zino said...

mrsazmi
kenapa blog dia tak boleh buat komen hehe

Mr PenyuBiru said...

aku tak percaya!

melainkan aku ade sekali kat dalam kete tu.hehe..

~~Noly said...

wahhh..banyaknye alasan nk tukar kete kn kn..;)

pB said...

jangan lar tukar...

nanti pB tak kwn masa TT



jangan tukar , tp beli second car

silversarina said...

Dah rasa nak tukar tu, tukar je ...hihihi.

INTAN said...

klu ati dh suka....jgn tgu lama...sila sila...hehe

~amANdiEr~ said...

bayar kereta angah laa..
kalau dia tak setuju, biar dia beli yg baru!
kan dah jadi 3 kereta!

^ez^ said...

yay!! beli keta baru.hehehe..ha..cepat2la beli ye..hehe

bleh berdesup desap ke sana sini.hehehehe

zino said...

penyubiru..
sebagai penumpang atau pemandu hehe

noly
ada satu perbandingan belum di buat lagi.. harga hehe

pB
baru cadangan.. banyak yg nak di fikirkan hehe tapi bila tengok minyak safe banyak..tu..

siversarina.
kena fikir habis dulu hehe

intan
kenapa, takut di kebas orang ke? hehe

amandier
satu cadangan baik tu hehe

zino said...

ez
itu lah rasa macam nak tukar cepat sikit bila nak berdesup hehe

KAKTINY said...

salam en.zino..

kalau dh 'sebut' tu.. apa lagi.. InsyaAllah.. bakal tukar yg baru la tuh... amiiinn...

bEEdLE d' bARd said...

haha...pandai btol wat perbandingan nie.. =)

yginsaf4 said...

abang zino, letaklar gambo kete angah sebelah kete abah.. bolehlar fulakk me rumuskannn.. volleee ghiteww

zino said...

kak tiny
mem sayang keter tu tak mau tukar hehe

beedle
perbandingan yg ketara je

en.me
kira nak jadi juri bebas la ni hehe

lupekanje said...

harga mahal, puas hati pakai tk per..
tpi kan zino, tk yah beli..membazir ...dah angah punyer keter tu ada... gunasama lah. :)

adibah said...

selamat hari bapa :-)

maklang said...

pasti abah rasa mude bila bawak kete angah...he..he..

KAMATO said...

kalau tukar, makin pupusla funserians

zino said...

lupekanje
betul juga tu..

adibah
terima kasih..

maklang
perasan je hehe

kamato
itu alasan kuat tak mau tukar hehe sekarang pun entah berapa kerat yg tinggal

Jard The Great said...

tingin nak tukar kete gak.. hehehe..

zino said...

jard..
jangan tunggu lama lama hehe

Chekgu BaniHassim said...

susah2 beli tiket jea...
naik bas...hehe

Zareda Norman said...

yang sebenarnya abah dah teruja dengan kereta angah...

Ada Ayrissa said...

camry baru tu memikat kalbu laaa....
:D

PerantauSepi1306 said...

uisshhhhh kalo byk penemuan hebat maksudnya.. kena tukau keter daaa ;D