Sunday, June 14, 2009

skill lama...

Sejak zaman along kecik2 lagi.. sampai le ke angah, alang dan sekarang giliran hazwan.. hehe mereka ni jarang pergi gunting kat kedai.. itu gara gara abah dia ada skill utk melakukan nya.. dulu masa kat kolej jadi barber bidan terjun.. bila sorang kawan tidak di benarkan masuk lecture room gara gara rambut panjang mengurai hehe dia terus ulur gunting dengan sikat minta zino gunting kan rambut dia.. sejak tu ramai kawan2 datang menghulurkan kepala minta di gunting rambut.. zino hentam je hehe lama lama skill tu datang le sikit2.. hehe

so lepas tu along,angah,alang dan sekarang hazwan jadi mangsa hehe..







ada anak sesape yg tak sempat gunting kat kedai tu mai sini hehe...

31 comments:

adibah said...

tukang guting rambut pakai kain pelikat.. la la la la ..

untung pandai gunting rambut ni.. jimat belanja..

~~Noli said...

abih la rambut melekat kat kain tuh pacik...gataila kamu nnt..haha

zino said...

adibah
stail amatur hehe

noli
ok.. kain tu kalis... rambut hehe

Yunus Badawi said...

Boleh lah saya bawa Haizam pergi gunting rambut dgn zino. Nenek dia dah bising sbb dah nak buka sekolah rambut dia panjang. Kalau pergi kedai gunting petang ni mesti ramai org nak gunting.

Neeza Shahril said...

anak pompuan diterima tak?
tapi kena warning dulu.. anak neeza tak reti diam kepalanya..

zino said...

YB
kedai gunting sure penuh sesak sekarang ni hehe

neeza
hazwan tu pen serupa puas warning jangan gerak hehe

Mr PenyuBiru said...

salah satu cara² berjimat di masa² gawat ni.hehe

♥miss zaza♥ said...

uihh
teror la uncle ni
buka la kedai barber dpn umah tu
ms ti laku ;P

^ez^ said...

hehe..bgs2.terer ar uncle.heheh..

abah ez pon terer gunting rambut.kecik2 selalu dia guntingkan.hehe..

bila nak bukak kedai ni?? ;p

zino said...

zaza
tengok permintaan dulu.. hehe

^ez^
tengok le.. permintaan dari jiran2 kalau ada hehe

zino said...

penyubiru
betul juga tu hehe

lupekanje said...

acik pun reti gak bab barber2 nih....tapi ada satu fesyen jer yg acik reti....membotakkan kepala...hehehe..cukup senang.

silversarina said...

Boleh buka kedai gunting rambut kat tepi rumah nanti ni :)

INTAN said...

slalu tgok mak apak yg guntingkan sndiri rambut anak2 akan alas gan suratkabo supaya rambut x melekat kat badan..hehehe....cute je

DeeN said...

Ok laaa tuh. Jimat blanje. Kos nak gunting rambut skang neh, mengalahkan harga baju. Mahal loo. Tp kalo pompuan punya style uncle terer ker? Hehehe..

Jie said...

masa anak sekolah rendah, mcm gitu le pesen nya..tapi bile dah sek men..tak mau dia...dah..

zino said...

acik
dulu pernah botak kan pala angah hehe

silversarina
nanti lah nak buatkan bangsal gunting hehe

zino said...

intan
adik tu tak mau letak surat kabar rimas hehe

Deen
rambut fizah tu pun zino potongkan hehe

jie
kalau nak pesen2 kena lah pegi kedai.. hehe

cikMilah said...

ada gak skill nanti pencen boleh buat full time, hehe...

errr.. rambut yg sepah tu, Mem yang kemaskan ker?

Kak Elle said...

padan lah barber2 mengeluh....haha

kayteeze said...

Wah...bagus tu pandai gunting rambut. Boleh cari duit lebih. Dan boleh jimat duit. Sekarang ni nak gunting rambut, mahal betul... kat kuala berang ni, budak2 pun kena charge RM5 sekepala...

zino said...

cik milah
sendiri sepah sendiri sapu la hehe

kak elle
oo ye ke hehe

kayteeze
kat Kl pun 5 inggit.. utk budak.. dah pandai melaram besok tak ada can abah nak guntingkan hehe

Zareda Norman said...

zino

zar pun ada skil sikit sikit tapi vitamin M tu banyak sangat.. ehehheh

KAMATO said...

kalau semua orang macam ni, tutup kedai gunting rambut ..he he

zino said...

zar
kalau dah banyak vitamin tu memang susah jadi nya hehe

kamato
boleh buka kedai lain hehe

DrSam said...

semenjak tercompeng-compang rambut anak-anak kena gunting, dah tak pernah cuba gunting sendiri rambut mereka dah :)

Tahniah kerana skill-skil lama masih menjadi.

RahimSabah said...

Salam - Sobonar e esei pun tulah kojo semenjak 18 tahun yg lalu. Semua anak sei yg guntingkan rambut di org, dari Kak Long hingga ke adik , emak e pun kadang kadang nak jugak.
Sebenarnyo inilah salah satu mengikat kasih sayang keluarga. Tapi rambut sendiri poi kodai , takut putus telinga ... he he

atty's said...

kain pelikat lalalalala..
dulu masa adik kecik sendiri gunting rambut adik..fir tak bani lak..anto kedai mamak..

Ada Ayrissa said...

hehehhe..nnt pencen leh bukak salon :P

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus la ada skill potong rambut. senang. Jimat tak yah gi kedai kan

Dee said...

anak den ada duo..brp caj atoknyer?