Sunday, June 21, 2009

tiga dalam satu.....

sepatutnya petang semalam nak balik kampong.. tetapi ada beberapa perkara yg tak dapat di elak perjalanan tertanggung ke hari ni..so lebih kurang jam 10.00 pagi tadi kami bertolak ke kampong.. singgah di R&R seremban utk bersarapan...

distinasi pertama nak makan cendol Pak Leman Dawi.. dah galak kali kami mencuba tetapi tak pernah dapat asyik tutup dengan iklan cendol habis hehe.. so kali ni kami pastikan sampai awal hehe..mendengar celoteh leman dawi memang menghiburkan hehe sempat berbual sekejap dengan dia ...








distinasi ke dua tentulah balik kampong jumpa ayah bonda.. tak cakap pun nak balik.. saja tak mau mak bersusah payah masak..bila mak tanya dah makan ke belum? fizah jawab dah makan cendol hehe.. mak ke dapur juga goreng telur .. masa tu zino dah boom ngantuk sangat.. bila terjaga terus ke dapur makan hehe..

distinasi ke tiga.... tetiba je kami sampai ke tempat ni... so lengkap la percutian singkat hari ni...





percutian singkat hehe

33 comments:

adibah said...

Macam cerita tv, jalan2 cari makan..

hehe.. :-)

Zareda Norman said...

singkat tapi bermakna kan..

Mr PenyuBiru said...

cendol?? adeh! dah le perut tgh lapar ni.huhu..

bro, hepi father's day ek.

Pok Li said...

cendol tu kek mano zino

♥miss zaza♥ said...

leman dawi ni yg masuk majalah3 tu kan?
bleh tambah2 cendol for free
wahhh
teringinnn sgt nak g sana!

zino said...

adibah
boleh le anta script kat TV hehe

zar
betul tu..

penyubiru..
kena cari tu hehe

pokli
jalan menuju tampin dari senawang, tak juah pun dari simpang senawang tu.. topi jalan..tapi kena datang awal lambat habis.. maklum la boleh tambah free hehe

miss zaza
balik dari london nanti boleh pegi sana hehe

~~Noly said...

ish ishh..tergamam si budak tuh tgk mainan..hehe..

ZARA 札拉 said...

adik beli apa tu?
hehehe..

wah!
uncle memang suka cendol lah~

^__^

zino said...

noly
adik berungut mainan semua utk budak kecik je hehe utk dia tak ada..

zara
yg di cari tak jumpa tak beli apa pun..

Yunus Badawi said...

Macam Tahun melawat NS aje.
Sempat jugak zino round beberapa tempat terkenal dan menarik dalam masa yg singkat tu.

KLMari said...

Uissshh !!! Sedapnya cendol...Boleh trade dengan deroyan tak? hehehhehe

Abang Long said...

Tengok cendol ... air liur meleleh ... gua cakap sama lu ... hehehehe

yginsaf4 said...

cendol tiga bintang tewww.. ehehe

Princess Liyana said...

bestnyee cendolll!huhuhu

tu la namanya mak kn..tkkn biar anak2 kelaparan..;)

tentangseseorang said...

destinasi ke3 tu.. PD kah?

ez said...

bestnye cendol..my favourite..hehhe

zino said...

YB
guna kesempatan yg ada.. hehe..

KLmari
sesuai tu.. hehe

abanglong
kena blajar buat cendol.. pasaran masih meletop hehe

en.me
bila rating nak naik tu hehe

liyana
minat ke ? hehe

ady
tepat..

atty's said...

bila lor kty dpt terai..cendol nieh

zino said...

ez..
kesukaan ramai le kiranya hehe

zino said...

atty
senang je pegi le kesana hehe

silversarina said...

Bila kami balik kampung Tiga Nenek kena try cendol leman ni , nampak sedapnya :)

lupekanje said...

Best nyer jalan2 tepi laut..
windu nak mancing kat lautt...

Dee said...

dpt jugak akhirnya ye..dee je x berkesempatan lg..

Mamamanja said...

nanti balik kg nak ajak pakwe singgah ler.. hehehehe

* pls vote for harith for contest aksi menarik. cara2 nak vote ada di blog MM. TQ

sya said...

Sedap ke cendol tu.. selalu gak dgr ta[i bila lalu selalu dah tutup

Ada Ayrissa said...

cendol tu glemmmerr kan?
msk tv kannn??/

uncle, hepi father's dayyyy !!!
:)

pB said...

salam


air tangan mak , telur goreng pun sedappp

tambah berapa pinggan???

pB said...

adik sempat berendam ker ???

xiiinam said...

Fuhhhhhhhhh...
cendul....




glup....

zino said...

silversarina
memang patut terai.. hehe

lupekanje
boleh le set hari mancing laut.. hehe

Dee
kena plan awal..

mamamanja
sempat kempen ya.. hehe

sya
kalau petang dah habis.. sebelum jam 3.00 ptg

ada ayrissa
thanks u..

pB
telur goreng pun bertambah tiga kali hehe

air pasang tak bagi adik mandi celup kaki je..

cklah
nak ke? hehe

++iezza_fizah++ said...

ooo..cendol 2 de masuklam astro ritu...rancgn warung kita if x slp...teringin nk cube... =)

Zareda Norman said...

macam sedap je cendol ni.. bagi direction sikit

PerantauSepi1306 said...

cendul tu memang mengancam ....