Sunday, April 5, 2009

balik kampong ooooo....






Petang tadi sempat juga kami balik kampong... cadangan asal nak balik lebih awal.. tapi ada dua alasan ia nya terpaksa di tangguh sampai ke petang.. memula ada jemputan kawin di lembah keramat.. lepas tu fizah pulak ada tusyen.. tunggu lepas fizah habis tusyen baru balik...

sampai di Nilai kami di sambut dengan hujan yg amat lebat.. sehingga suasana macam dah malam.. bila dah sampai cembung baru call ayah kami on the way balik.. actually saja tak nak bagi tau tapi takut pulak tak dapat merasa masakan mak. hehe

seperti biasa masakan omak den yg paling sodap.. mesti tambah nasi punya.. adik pun bersungguh makan.. walaupun sesekali mengeloh podehhhh...

sekian lapuran utk hari ini..

25 comments:

♥miss zaza♥ said...

besttttttt nye balek kg makan masakan mak
huuuu

yginsaf.com said...

laporan diterima.. roger

adibah said...

Dilarang mengambil gambar semasa memandu. itu adalah bahaya!! Nanti kena blacklist lagi...!

hiks!

Kak Elle said...

masakan ibu takde tanding nya kan?kat sini pun hujan ptg sejuk sikit:)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

waa!!

rindu nak makan mak masak~

zino said...

zaza
sabar ya cuti nanti baru boleh balik hehe

en.me
roger and out hehe

adibah
oops terlupa la hehe

kak elle
mak kata hari2 hujan..

zara
mak masak apa pun tetap sedappppp hehe

Mr PenyuBiru said...

selamat balik kampung. drive lek lok. sape yg ambik gambor tu? kalu aku buat cenggitu, wife aku dah bising dah.huhu..

al-hussaini said...

itu saja ke lapuran hari ini?? Haha...

bestnya dapat balik kampung..jelesnya...

pastu dapat lagi masakan omak...
adoiii..tambah jeles lagi...

Neeza Shahril said...

amboiii.. masakan mak dia aje yang sedap..
samalah dengan orang kat rumah ni. Kalau balik kampung, ikan rebus pun jadi sedap.. heran heran..

zino said...

penyubiru..
ambik gambar guan henpon je mudah dan selamat hehe

al-hussaini
masakan omak yg paling best di dunia ni hehe

neeza
kalau omak den masak jarang tak bertambah.. simple pun tetap sodap hehe.. notis 1/2 jam sudah cukup omak den menyediakan masakan yg menggiurkan hehe

AZWA said...

walaupun mak bapa kita (klu balik umah MIL, FIL yang masak hehehe)masak simple2 sajorkk, tapi sebab depa masak 'with love' maka rasanya tetap sodappp hingga menambah dua tiga pinggan nasik huhuhuhu

bestnya dapat merasa masakan omak kan...

AZWA said...

walaupun mak bapa kita (klu balik umah MIL, FIL yang masak hehehe)masak simple2 sajorkk, tapi sebab depa masak 'with love' maka rasanya tetap sodappp hingga menambah dua tiga pinggan nasik huhuhuhu

bestnya dapat merasa masakan omak kan...

ez said...

bestnye..blik kg..mkn masakan omakk..bestnyeee..

zino said...

azwa
masak simple pun jadi sodap hehe

ez
sebulan sekali meraso lah masakan omak.. tapi kena lah calling2 kata on the way balik ni.. omak pun paham la hehe

CuTeMiUt78 said...

ohh.. blk kg.. selamat blk kg ya

MULAN said...

sini pun hujan semalam & pagi tadi..

mana2 pun, mesti mak masak paling best kan..

lupekanje said...

air tgn omak tu yg paling sodap kan..acik siap bwa bokal balik lgi...

Aleeya said...

sini ribut petir he he, best kan mkn omak masak nehh, tade tandingan rasenye hu hu

zino said...

cutemiut
dah selamat sampai KL semula hehe

mulan
itu yg sebenar tapi bila cakap ada yg rasa macam tak puas hati hehe

lupokanje
memang osah sodap tu.. den kalau omak buek gondang ayam memang den bawak balik seminggu tahan e.. makan lamo makin sodap hehe

aleeya
memang tak ado jual di mano2 restoren hehe

syareena said...

lo.... org chembung ke?

den duk cni yo ha.... ekeke

zino said...

syareena
dah dokek ke kampong tu..

intan.dayana said...

best gile balik kampung...da lame xbalik kg..nk balik jugak!!

su said...

ni ygbuek gindu kek kampong neh! huhu!

© Opah De said...

Hujan bawa rezeki. Masakan emak walaupun cincai, still the best in the world. Betul tak?

Dee said...

bila dee balik johol (kg gating)umah MIL dee nk singgah umah mak zino kt chembong leh? kn dh dekat tu..