Sunday, April 12, 2009

terlewat..tapi belum terlambat...

bila zino turun bawah.. nampak talipon ada liplap liplap.. makna nya sama ada miss call atau sms yg masuk tanpa di sedari.. kebetulan talipon tinggal kat bawah tak bawa naik.. leka dengan macam2 hal tak perasan pun talipon tu..

bila cek ada dua miss call ada dua sms.. tak sedap hati terus call , adik kata on the way balik kg.. sedara meninggal.. so zino pun berkira nak balik.. sebelum boleh balik beberapa perkara perlu di bereskan.. memula keluar mencari sarapan utk famili.. lepas sarapan mem pulak nak ke pasar.. so agak lewat baru dapat balik.. fizah kata ada tusyen.. tapi memang tak sempat nak tunggu.. kena lah cari altenatif lain pegi tusyen tu..

seperti biasa hazwan jadi teman, agak terlewat sampai.. bila sampai jenazah sedang di sembahyangkan....sempat le berjumpa sedara jauh dan dekat.. setelah semua nya selesai kami balik ke rumah mak.. sempat le mak masak walau pun ringkas tapi tetap menyelerakan..

kepada Induk dan anak anak.. semuga tabah dan redha dengan ujian Allah, sama sama lah kita berdoa semuga roh nya di rahmati Allah dan di tempatkan bersama sama roh orang orang beriman.. amin..

17 comments:

© Opah De said...

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun. Al-fatihah kami sedekahkan untuk roh arwah. Semoga roh saudara Zino tu dicucuri rahmat dan diletakkan bersama-sama roh orang-orang mukmin. Amin.

zino said...

opah
amin..

Kak Elle said...

salam takziah pada kelurga atrwah dan semoga arwah di cucuri rahmat olih Nya....amin

su said...

Al Fatihah...

♥miss zaza♥ said...

semoga roh arwah dicucuri rahmatNya

kEy said...

takziah~

adibah said...

Al-fatihah. Kadang bila time2 emergency macam tu lah.. talipon tak ada di sisi .. takpun.. talipon habis bateri..

silversarina said...

Al Fatihah .

Kira zino masih ditakdirkan dapat menziarahi jenazah dan keluarga arwah walaupun beberapa perkara perlu dibereskan terlebih dahulu.

Yunus Badawi said...

salam takziah utk keluarga arwah. Ini untungnya kalau kampung kita tak jauh dari rumah kita. Ada emergency atau kematian boleh ziarah.

intan.dayana said...

innalillah..smOga rOh d cucuri rahmat dan dtempatkn d kalangan Org yg beriman..amin.alfatihah.

Zareda Norman said...

Al-Fatihah...

zino said...

kak elle
thanks u..

su
amin..

zaza
amin..

key
tq..

adibah
tu le pasal.. nasib baik juga tipon tu ada blinking..

silversarina
itu lah masih belum terlewat.. walaupun terlambat..

YB
dalam sejam setengah perjalanan je..

intan
amin...

zino said...

zar
amin..

Princess Liyana said...

Al-fatihah.

zino said...

liyana
amin..

CuTeMiUt78 said...

oh.. salam takziah.. semoga roh arwah ditempatkan bersama2 org yg beriman.. insyallah

Mak Su said...

ada sedare meninggal?