Thursday, April 30, 2009

ICU..

semasa di dewan Mahfuz JKR tengah hari tadi, mem talipon..mak di bawa ke spital... ingatkan rawatan biasa je.. bila selesai majlis di JKR tu call semula mem ..macam mana mak? dia kata mak masuk ICU... terus zino cancel meeting petang tu dan bergegas ke SJMC sekarang dah tukar nama SDMC..

mem kata pagi tadi MIL tak respond bila di panggil.. terus dia call kakak di Shah Alam.. dan terus bawa MIL spital.. selepas pemeriksaan Dr maklum MIL ada komplikasi paru paru.. adik beradik mem di maklum segera.. Dr kata keadaan agak kritikal.. menjelang malam tadi semua sedara dekat dan jauh telah pun berkumpul.. keadaan MIL tak berubah.. masih tidak sedarkan diri.. sepanjang masa di sana kami bergilir membacakan surah yassin dan memanjatkan doa semuga Allah mempermudahkan segala urusan Nya...

esok kami akan berkampong di sana lagi..

41 comments:

♥miss zaza♥ said...

semoga MIL uncle cepat sembuh dan sentiasa berada dibwh lindunganNya..

zino said...

zaza
tq...

tulipurple said...

semoga MIL bro sentiasa di bwh rahmah dan jagaanNya.

Intan @ mama ammar said...

harap2 MIL akan kembali sihat. insyallah..

UnGu VioLet said...

ade tag untuk zino.. dtg jenguk yer nnt..

lupekanje said...

acik doakan semoga kesihatan emak zino tu TUhan pulihkn seperti sediakala..aamin

Kak Elle said...

kritikal ye semoga sembuh tampa complications...

pneumonia kerap menjadi bila orang2 tua tak bergerak dan baring aje...

saya doakan semoga MIL akan cepat sembuh.

INTAN said...

daku harap MIL zino sihat dan cepat sembuh....doakan yg terbaik utk beliau...

silversarina said...

Kami doakan agar semuanya tabah menghadapi apa jua kemungkinan, semuanya datang dariNYA jua.

Kopi Suam said...

Uncle semoga segalanya dipermudahkan amin...

neezareef said...

ermm..semoga dipermudahkan segala urusan..

MOKCIK AZWA said...

semoga segalanya dipermudahkanNya dan tabahkan hati menempuh dugaan.

pB said...

Salam


pB sekeluarga doakan agar MIL akan sembuh ....

dan tabah hati.

Masy said...

moga MIL abah angkat cepat sembuh, amin~

Zabs said...

Salam Zino,
Semoga Allah memberikan rahmah dan perlindunganNya untuk MIL anda. InsyaAllah.

Ada Ayrissa said...

moga MIL bro cpt sembuh yer..
jgn putus berdoa kpa Allah..
huhu..sedihnyaaa (tingat arwah Wan kita...)

Abang Long said...

Beginilah saat yang mendebarkan. Apapun kita berdoa yang terbaik buat MIL.

KLMari said...

Harap MIL Bro Zino akan cepat sembuh. Moga segalanya dipermudahkan.

hanimndroid said...

Ya Allah, kiranya Engkau lebih mengetahui. Sembuhkan lah mak cik kerana ahli keluarganya belum puas lagi bersama beliau, menitip kasih seorang ibu... aminn! be strong, think positive

kad0k. said...

semoga bro punya MIL cepat sembuh. insya-allah

yginsaf.com said...

moga MIL abg zino cepat semboh.. aminn

yginsaf.com said...

moga MIL abg zino cepat semboh.. aminn

noorlara said...

kembarnye sihat itu sakit, kembarnye gembira itu sedih kembarnya panasbaran itu bersabar
kembarnye kufur itu syukur

Justeru bersabar dan berdoa, pihak spital tentu telah dan akan perbuat yg terbaik. Apapun kesudahan tentu ada hikmahnye, mudah-mudahan Insyaallah...Allah terlebih tahu akan rencananya

adibah said...

Zino,

semoga dipermudahkan segala urusan ya...

adibah said...

Salam,

does anyone got zino's phone number? please email to me at adibah1109@yahoo.com. thank you.

sya said...

Semuga MIL Zino cepat sedar dan sembuh.. banyakkan berdoa dan membaca Quran InsyaAllah

ez said...

smoga MIL cepat sembuh..amin..

cikgu_math said...

semoga MIL Zino sihat kembali...

Dee said...

semoga MIL cepat sembuh ye..amin..

KAMATO said...

moga mil kembali pulih

Yunus Badawi said...

Saya doakan MIL zino cepat sembuh seperti sediakala.

aNIe said...

Semoga MIL akan segera sembuh...dan semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan...ameen....

Salam pada mem...katakan padanya...banyakkan sabar dan tabahkan hati...

maklang said...

moga MIL sembuh dan moga segala urusan di permudahkan NYA..Amin...

Mak Su said...

dengar juga berita, dari anak buah yg kerja satu tempat ngan maksu.

Zareda Norman said...

zino dan kak aisya

banyakkan bersabar...

sesungguhnya Allah Maha Mengetahui

su said...

hrpkan yg terbaek utk kesihatan MIL zino..sama2 berdoa agar cpt sembuh yer...

xiiinam said...

saya pun seperti mereka di atas.....semoga mak mertua zino sihat kembali.....

CikguZue said...

moga yg terbaik untuknya. amin.

Neeza Shahril said...

Astaghfirullahaladzim..

semoga MIL zino sentiasa berada dibawah lindunganNya.. Ameen..

zino said...

salam semua..
keadaan MIL masih bertahan tidak banyak perubahan.. masih dalam keadaan koma.. setiap masa kami berkumpul di sana.. kerana dia dalam ICU Dr tak benarkan tunggu.. kami tunggu sampai di minta beredar..

terima kasih dengan doa anda semua.. semuga allah mempermudahkan segala urusan Nya.. amin..

Princess Liyana said...

smoga MIL cpt sembuh...dan segala urusan dipermudakan..aminnn.

Zino sekeluarga, be strong ok!