Saturday, April 25, 2009

gigih mengajar....



Setiap kali selepas sembahyang jumaat zino lihat "cikgu" ni .... gigih mengajar ilmu matematik.. di perkarangan masjid india.... mengemukana teori baru bagaimana menyelesaikan masaalah .. setiap kali dia "mengajar" ramai murid2 tua yg tekun mendengar...hehe

agaknya kalau kaedah ini di ajar di sekolah .. murid2 akan lebih minat subjek matematik kot...

cikgu2.. sila komen hehe

19 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

bagusnya...

pembelajaran terbuka dan informal lebih bagus..

pelajar akan lebih terbuka..=)

suhaila-ab said...

saya penah tgk dia ni

Kak Elle said...

free tuition berpahala besar tu:)

atty's said...

mesti cara dia lebih mudah difahami..
pernah tgk dia jugak.

♥miss zaza♥ said...

dia ajar math?
apa cara dia?

bgusnya dia....

Zareda Norman said...

Ilmu yang baik tak salah dikongsi bersama, di mana jua dan tak kira masa..

zino said...

zara
patut nya ada sekolah yg panggil dia just for the fun of math.. budak2 pasti suka cara dia..

suhaila
so apa komen hehe

kakelle
cara dia approach tak sma seperti yg di belajar di kelas.. seronok utk di teroka..

atty's
nampak lebih mudah dan lojik hehe

zaza
cara dia ajar membuat kita rasa seronok nak tau lagi hehe

zar
betul tu.. tak tau la ada tak sesiapa yg mendalami ilmu yg dia ada..

kayteeze said...

Eh...bestnya... Teringin gak nak tengok 'live'

lupekanje said...

err..tk normal ke dia ni? kekdg org bijak pandai memang di lihat dari luaran cam tk betui...tpi senornya dia tu genious...
apa kata zino tanya pendapat dia..pehtu catitkan...ada tk yg blh digunapakai..??? hehhe..tk do kojo carik kojo..

Mamamanja said...

cara yg camner di ajar?

zino said...

kaytee
kalau zino jumpa lagi nanti boleh video kan hehe

lupakanje
nanti zino risik2kan hehe

mamamanja
nanti video kan hehe

Princess Liyana said...

Wah bagusnya cikgu itu...tulah nama guru, bkongsi ilmu walau di mana sahaja;)huhu

Neeza Shahril said...

Eh! pakcik tu tak berapa betul ke zino? Kesian dia... ramai penonton tapi dia tak dibayar gaji huhuuu...

silversarina said...

Menarik ni, kaedah mudah matematik ke ???

INTAN said...

bagusnya...daku lemah math....klu dekat lokasinya..tiap jumaat leh g belajo..hehehe

zino said...

liyana
pendekatan matematik dengan cara yg berbeza..

neeza
zino tengok dia ok.. cuba menjual idea yg dia mahir disamping menjual kaedah yg di ajar ...ada photostat yg dia edarkan..

silversarina
nampak mudah dan mudah ingat..

intan
mana tau satu hari nanti dia sampai ke tempat intan pulak hehe

yginsaf.com said...

masjid jamek ke masjid india itteww jauh gakks.. ker abang zino semayang jumat masjid india kelmarin.. ahaks

zino said...

en.me
zino semayang kat masjid jamek.. balik lalu kat masjid india..nak cari teh tarik hehe

al-hussaini said...

memang semangat cikgu ni utuh betul.
sukar nak mencari guru matematik macamni...

mestilah student suka.
cuma jangan tempat tu terlalu panas...hehe