Sunday, April 5, 2009

juga kisah kampong...

ini ada kaitan dengan kampong juga tapi kisah nasi ayam kampong..tempat ni cukup popular.. setiap kali kami datang tak kurang 100 orang sedang menikmati ayam kampong di sini.. ayam yg di goreng panas tu menjadi idaman setiap pengunjung..


jom tengok gambar ....


ayam goreng ni kena oder lebih... kena lah ambik yg panas...


ayam kampong..? betul ke..


sambal ada sayur pun ada..


ulam pun ada..


apabila misi selesai..

ramai juga yg datang dalam kumpulan... tempat pun banyak.. dalam bangunan luar bangunan atau di bawah pokok.. ada sesiapa yg berhajat nak datang sila lah ke veledrom , BTR tu..

42 comments:

vy said...

bro zino

kat velodrom basikal tuh ke
yg memalam ada KL downtown tuh ke
lunch time ramai giler manusia
kena g dalam kol 11.30am

tapi skrg dah lama tak gi
sejak abah ninggal 2007
kalo g tak lalu makan
tingat arwah abah , ni tempat favourite dia kalo datang KL

mmg sedap giler ayam kampung dara tuh

ehh ehhh..'
betul ke tempat tuh ?
hehehe
sedap jer sembang

vy said...

dekat jer mgan umah saya
10 minit tak sampai!
short cut ikut PGRM

intan.dayana said...

zinO,anta sini sket bule..???terliur da ni..haish~!

zino said...

vy
betul la tu... dan tak jauh juga dari rumah kami hehe

intan
kalau anta nanti ayam tu sejuk dah tak sedap .. kena datang sana zino blanja hehe

Neeza Shahril said...

menariknya nampak masak lemak togeh, sambal belacan dan ulam kacang botol tu..
feveret tuuu...
nak cikittt!! dah habis ke?? beli lain!! hahaah!!

zino said...

neeza..
tunggu sehingga zino berkunjung ke tempat tu lagi nanti.. ehhe

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

aduhai Uncle...

ayam itu nampak sgt menarik!!

mesti sedap tu~

Mr PenyuBiru said...

dah lama tak makan berlauk cenggini.nampak begitu menyelerakan. lebih membangkitkan selera daripa kfc mahupun mcD

al-hussaini said...

zino...
aku dah terliur ni...
tolong tolong tolong...

dahlah hidup membujang ni...

su said...

su pon dah terliur sama..alahaiiii...

ckp byk xgunolah owang ckp!

mak montuo lalu,xperasanlah kata owang!hehehe!

♥miss zaza♥ said...

ya allah
sumpah terliurrrrrr!

Zareda Norman said...

Ya nasi ayam lg kat valedrom tu memang bes... tambah bes oder jus dragon fruit susu.. yummii

Lepas lama tak buat treatment kat HUKM tu, maknanya dah lama ler kami tak makan kat situ

lagi pun kat Jalan raja muda musa depan stadium tu pun ada port nasi ayam kg yang perghhhh

zino said...

zara
memang sedap.. kalau datang KL jangan lupa pot tu ya.. hehe

penyubiru..
kena cuba baru tau.. hehe

al-hussaini
alahai sedih lak dengar dah ada calon ke? hehe

su
menjadi kesukaan ramai tu.. setiap hari meriah dengan orang hehe

zaza
kat melaka ada tak? kalau tak datang Kl hehe

zar
dengar ceritanya satu tokei.. memang menjadi rebutan ramai hehe

© Opah De said...

Aduhai... sodapnya. Kat mana ni? Boleh Zino catatkan tempatnya tak? Boleh opah melawat nanti.

zino said...

opah
sebelah veledrom ,track basikal tu.. di Bandar Tun Razak..

Kak Elle said...

kenapa ayam tu nampak kering sangat??

neezareef said...

wah2..
snot ya skali skala blk kg mkn maskan kg

yginsaf.com said...

sodapnyerrr..

ez said...

bestnye...tgk mknan tu..kecur air liuh...heheh...

Jard The Great said...

huhuh... aku terliur di pagi isnin nih.. tambahan plak aku posa.. uwekk!!!

Sasha said...

seronoknya makan ayam kampung di kampung... tempat yg sesuai utk makan makanan stail kampung...

Masy said...

nk tunggu abah angkat belanje gak.. sy pon pose arinie heehhe

Mak Su said...

rajin gaks gi situ, dolu2. tapi sejak ada baby w, kami berpantang. kena dok kat rumah selalu, tunggu dia besar skit.

sya said...

Zino, ini tempat favourite ni, cuma tak suka sebab bersesak2, sya suka makan kerabu perut, ikan kembung bakar, sup tulang dan budunya... cakap aje dah kelior ni. Ayam kampung jarang diorder.

Last sekali ke tempat ni 3 minggu lepas.. tak tau samada Zino tau atau tidak yg kedai dia ni pernah terbakar serentak ngan peristiwa 9 Sept di US dulu. Tak tau samada litar pintas atau orang dengki but sejak peristiwa tu dia bagi peluang kedai sekitar menjual air dan buatkan kedai tu meluas sampai ke bawah2 pokok di belakang kedai tu.

Cuma tak sukanya ada kala penjual air boleh bergaduh semasa mengambil order air.. terutama kalau pelanggan menukar tempat duduk.. leceh sungguh.

Penah jugak ke cawangan di USJ Taipan dan Puchong tapi masih suka yg di BTR

kad0k. said...

perghh..ayam kampung tu nampak best..dah beberapa purnama x mkn ayam kampung..mana ntah nak dapat..bukan selalu jumpa pon..:)

zino said...

kak elle
itulah rahsianya.. di goreng garing ..dan panas...

neezareef
masakan kg memang best.. hehe

en.me
datang la kita makan sama hehe

ez
dokek yo kan boleh lah datang kalau teringin tu hehe

jard..
oops sorry.. hehe

shasha
kalau ayam kampoong di kampong lebih sedap hehe

masy
set le bebila pun ok.. hehe

maksu
kawasan tu besar utk dia meneroka hehe

sya
tak pernah pulak tengok dia org gaduh.. dah ada kesepakatan kot.. masing masing nak tumpang rezeki yg datang hehe

zino said...

kadok
ada kat BTR Ceras, Jln Raja Muda Musa kg baru dan USJ hehe pilih yg mana suka ..

Dee said...

zino..dee mmg suka mkn kat cheras tu..aym kg nyer best..tp kalo dee mesti amik sambal bilis kacang dia tu..superb!!

zue said...

ayam kg ni memang sedap cuma saiznya kecil2 je.

klu zue balik lenggeng mesti bapak mertua sembelih ayam kg. yg x syoknya bila siang ayam dgn kulit2nya skali. kulit tu yg sodap.

zue said...
This comment has been removed by the author.
AZWA said...

wah harus dicobain itu...nampak sangat menyelerakan ayam kampung ittewww...

zino said...

Dee
pendek kata semua sedap la hehe

zue
kalau ayam kampong di kampong kulit tu segar kot hehe

azwa
masukkan dalam agenda hehe

SoFie NuR said...

wah..sedapnye nampak makanan2 tu..best2

Ada Ayrissa said...

kat area downtown tu ke bro?

zino said...

sofie nur..
tak guna nak cerita kena rasa sendiri hehe

ada
betul.. tapi kena datang waktu lunch la..

CuTeMiUt78 said...

eemmm.. ayam goreng tu.. cam burung puyuh goreng je..

xiiinam said...

kata ustazah aku dulukan...
kalau kita masak...
jangan bagi jiran kita cium bau pun...kalau tak ...kita kena bagi sikit masakan kita tu....





ko tak bagi kami cium bau....tapi ko telah memanah mata kami...dari mata turun ke hati...

Huh...telan air liur je la.....

Kujie said...

alahaiiii........jauhnya
telan air liur je la saya ni

Princess Liyana said...

terliur jap tgk...huhu sodap eh smbl blcn...huhuhu

zino said...

cutemiut
ayam dara lah kata kan hehe

xiiinam
kena set set ke sana.. takut kempunan nanti..

kujie
kesian nya hehe

liyana
sambal belacan tu mesti ada.. menambah selera..

maklang said...

sedap tu nampaknya ye...entah bila dapat ke sana!

生魚片Alex said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社