Saturday, April 25, 2009

Rajin tak bertempat.....



kalau anda berjalan di sekitar Kl atau di mana saja lah tentu kita akan jumpa lukisan lukisan yg tak perlu ini di lukis atas harta awam.. ada yg di lukis di dinding2 di tembuk tembuk dan di tiang tiang.. menyemak kan pemandangan dan menyakitkan mata.....

setiap kali di bersihkan setiapkali nya juga di lukis kembali.. agak agak apa yang boleh kita buat dengan budak2 yg rajin tak bertempat ni.. buang ke laut je ok tak? hehe

21 comments:

♥miss zaza♥ said...

aha
dorg ni org2 yang xde kesempatan nak melukis time kecik2 dulu
kah kah kah
so bla dh jmpa space aja
xkesah apa dah
terus aja lukis
seni org2 mcm ni pelik2
ntah apa2

buang ke laut x ok kot..
buang aja ke planet lain
kah kah kah ;D

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe~

tapi kan itu kreatif juga?

hehehe~

sakurasa 2 said...

zino
itu tanda rakyat malaysia lerlebih la pulak kreatif

INTAN said...

patutnya pihak2 tertentu buat satu tembok utk dwang ni curahkan kreativiti dwang....



klu d lukis kat tempat yg sesuai....cantik jadinya...x lagi menyakitkan mata...

maklang said...

suruh jadi pelukis laaa..dpt jugak masuk poket RM tu...

zino said...

zaza
juah nya nak baling... hehe kena hantar kat NASA dulu le jawab nya..

zara
kalau kena tempat nya..

sakura
malaysia boleh lah katakan hehe

intan
kat mana nak letak tembok tu hehe

maklang
ada tak majikan nak ambik dia org tu hehe

Yunus Badawi said...

ada org bagi tahu saya sekarang ada sejenis cat yg kalau org2 mcm ni lukis diatasnya pun ianya senang dibersihkan semula. Sudah digunakan di beberapa PBT di S'gor.

Zareda Norman said...

hehhehe suka suka nak buang ke laut anak orang ek.. patutnya ada tempat untuk dorang ni tunjuk bakat kreatif tu...

kalau dapat ditangkap, suruh dorang lukis mural kat sekolah sekolah free of charge sebadai denda.

kayteeze said...

He ha....

Dah sah masa kecik tak de peluang menconteng, sebab kena marah dgn mak...

xiiinam said...

sayangkan bakat mereka tu...kadang-kadang hasil tangan mereka tu nampak berseni dan halus.....



kami nak buat mural kat dinding sekolah pun tergagau-gagau sebab tak ada bakat bermain dengan berus cat. Kalaulah boleh 'tangkap' mrk dan suruh buat mural percuma kat sekolah......

Kak Elle said...

salah di sisi undang2 di sini kalau di tangkap buat grafitti .. mungkin negri kami kecil susah budak2 tu nak larikan diri....

yg menyonteng dlm lift pun ada gak.

~~Noli said...

tapi noli ske tgk..sbb mcm kreatif dan abstrak sgt..hehe..
paling noli ske yg kat longkang besar..kalo nek komuter or star mesti ade nmpak..cun2

tp btol jugak rajin xbertempat..hehe

Pok Li said...

Kena buat kajian ni. Sebab ada rumah yang dindingnya penuh dengan contengan

tulipurple said...

kalu dibagi dinding khas pun,biasalah...mana adventure selagi tak langgar undang2 hehe...ni nak kene bagi kojo kek prof2 uni tu wat research nak solosaikan masalah nie...hehe

Neeza Shahril said...

eloknya letak cctv kat situ biar sampai tertangkap orang yang buat tu
Lepas tu dendanya ialah lukis mural kat sekolah2.. hehee..

zino said...

YB
ada ke.. satu komponi tu kata dia punya cat tak lekat kalau di tampal.. so bagi lah mereka satu kawasan menerai nya tapi wal asil balik asal

hehe..

zar
lepas kena tangkap dia org buat balik.. hehe

kayteeze
dah besar ni mak dah tak larat nak marah lagi kot hehe

cklah
bagus jugak tu.. nanti lah di syorkan.. tangkap budak2 tu ofer kat sekolah2 hehe

kak elle
kat sini dah tak larat nak tangkap.. hehe

noli
ada peminat rupanya patut la hehe

pok li
nak kena joint venture dgn U ni.. hehe biar dia org buat kajian..

tulipurple
bagus idea tu.. hehe

neeza
boleh di syorkan idea tu.. meriah dinding sekolah tu nanti hehe

MOKCIK AZWA said...

payah juga nak selesaikan problem nie ek...agak2 kalau kita sediakan satu dinding untuk mereka ini menconteng, adakah ia akan menjamin mereka tidak menconteng kat dinding/tembok lain?

ini kena cipta cat yang sapa2 nak cuba2 conteng terus melekat kat dinding itteww...sonang sikit nak tangkap penconteng hehehe

zino said...

azwa
nanti kita akan dapat saksikan ramai nya mamat melekat di mana mana hehe..

Mamamanja said...

dorang nak iklankan lukisan dorang kot? hehehe

PerantauSepi1306 said...

kat dinding tu letak alat macam penampar tu.. kalo lukis je alat tu pangggggg berdas-das...

生魚片Alex said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社