Wednesday, April 15, 2009

satu hari di supermarket...



ada beberapa benda yg mem pesan...
bila sampai zino pun mula lah mencari...
tapi....pusing punya pusing....
mm yg mana satu ni??

zino: hello.. nak beli yg mana satu?
mem: yg cap... ABC tu..
zino:OK



cari lagi..... lepas tu

zino: hello, yg ni pulak brand apa?
mem: (dah mula gelak).. yg brand DEF tu..
zino :ok ok dah jumpa.....

sat lagi..

zino: hello, yg ni pulak nak cari kat mana? hehe
mem: hahaha (sambil gelak) tu la tak pernah buat sendiri..




aduhh.. teruk nya zino ni.. maklum la selama ni
mem yg urus semua benda tu.. zino tolong tolak trolley je
lepas tu sorong sampai ke kaunter dan bayau..
mem yg kesana kemari mencari...

bila kena buat sendiri ni
menggagau juga jadi nya hehe..
sape nak tolong tu.... hehe

gambar trolley tu hanya hiasan je.. hehe

39 comments:

♥miss zaza♥ said...

hahaha
i noe how funny i could be
sebab kat umah
kalau suh ayah beli susu cair pon boleh jadi gelak besar
nak marah pon x jadi

hahaha

Mamamanja said...

ingat nak beli troli hehehe

xiiinam said...

suami ckLah lebih terer nyoping dari ckLah...
kerja cklah hanya menghabiskan stok barangan dapur yang dia beli je...he...he...he......
ckLah pening kalo pi hypermarket....rasa mual tetibe....

intan.dayana said...

hahaha..at least zinO ade pengalaman da beli brg2 itu kn..hehe~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe~

Uncle beli belah seorang diri tadi?

hehe~

zino said...

zaza
tak baik marah2 hehe

mamamanja
jenuh menolak trolley cari barang tak jumpa hehe

cklah
sejak mem ambik alih zino dah lost touch hehe.. bila kena soping sendiri.. menjajau2 nak mencari hehe

zino said...

intan
dah lama tak berkecimpung bidang tu hehe

zara
sejak menjak ni banyak yg Uncle kena urus sendiri hehe

Kak Elle said...

hari tu gosok baju skg kena beli barangan dapur pulak..kang esok2 kena masak tak?...hehehe

yginsaf.com said...

abang zino, don wori.. u r not alone.. ekeke

~~Noli said...

hak hakk..ni la lelaki pd realitinya..lalalalalaaa

zino said...

kak elle
kemungkinan tu tetap ada hehe

en.me
ada lah geng hehe

noli
bukan semua kot.. hehe

ez said...

mr zino..
hehhhe..pengalaman suatu yg menyeronokkan..dan dpt blajo sesuatu yg baru...hehhe..

Yunus Badawi said...

nasib sekarang ni dah ada hp senang nak telefon dan tanya. Zaman kita budak2 dulu kalau lupa atau tak tahu yg mana satu emak pesan alamat balik rumah kena hamputlah hehehe

kEy said...

hahah~
naseb baik mem gelak je~
kal0 key, adeh beli jela sume yg ade,haaa abih duit,haha~

HappyIrfa said...

itu situasi biasa.hehe,cantik troli tu kan

KLMari said...

Takper takper...first try baru...Lepas ni mesti expert mencarik dari rak ke rak..kehekhhkehe...Siap hafal harga lagi nanti...:)

Sasha said...

haha... baru tau betapa pentingnya pompuan nak menguruskan benda remeh-temeh ni.... nmpk senang tp cuba buat... baru tau...

Princess Liyana said...

Ha taupun..women are needed tau..ahaha..mesti tmbh syg pada mem lps ni tau:)huhu

sya said...

Hah itulah kan.. tak penah buat bila kena buat rasa susah sangat.. tak pe berlatih buat mulai skrg 2-3 bulan nanti dah terror

Pok Li said...

Suka tolak troli juga ghitewww

Pok Li said...

Suka tolak troli juga ghitewww

zue said...

bende2 mcm ni org lelaki kena ambil tahu tau...jgn nak lepas tgn kat mem je.

MOKCIK AZWA said...

muahaha...macam cik abe mokcik jugak ler tu..bila diminta membeli sesuatu, mesti tepon banyak kali nak tanya brand aper, size aper, perisa aper...hehehe

tapi takper..tolong menolong membawa berkat hehehe

MOKCIK AZWA said...
This comment has been removed by the author.
SoFie NuR said...

ni kalau masuk pertandingan mencari barang kat supermarket mesti kalah ni..hehe...

Jard The Great said...

ehehe.. lelaki mmg tak suka shopping... ok la tu..

~mrs azmi~ said...

hahaha kesimpulannye suami2 kene slalu2 time kasih kat mem msg2 sebab uruskan mende2 remeh tu...

samela mcm cik abg sy jgk.. klu kasi list kene siap brand n perisa ape.. mase 1st time dulu, bile brand n perisa yg dipesan tu tade langsung tak beli sebab takut salah beli.. adehhla...

zino said...

ez
selalu pengalaman tolak trolley je.. hehe

YB
salah beli nanti ada yg panjang moncong hehe

key
senang nya hehe

happyifra
biasa ke hehe

KLMari
kena cepat hafal tu galak kagi tanya ada yg tak nak jawab pulak nanti hehe

sasha
berpeluh juga...mengelintau dalam supermarket tu hehe

liyana
betul tu hehe

sya
semuga cepat pandai hehe

pok li
itu lah kerja selama ni hehe

zue
baik mak incek hehe

azwa
satu geng la tu hehe

sofie nur
pengsan sebelum tamat tempuh hehe

jard
lelaki soping main sambar je tak pilih pun hehe

mrsazmi
takut ada yg moncong.. masaalah lain le pulak hehe

Zareda Norman said...

zino
hahha nak gelak dulu..

samam sejibik cam cik hubby. Masa zar sakit dulu, suruh pi beli beras.. siap tanya gambar palstik tu gambar apa.. kaler apa..

manje said...

salam en_zino

hehe takpe... byk bertanya, sng la nati kalau kena membeli lagi... dah ada pengalaman kan... :)

Masy said...

biaselah lelaki hehehhhe

silversarina said...

Macam yang lain jugak ingat zino nak beli troli..hehehe.

sakurasa 2 said...

lelaki oh lelaki....

zino said...

zar
bab beli beras tu zino hampir nak ambik gambar bekas dia tunjuk kat mem betul ke tak hehe

manje
minta2 cepat le pandai nya hehe

masy
mana tau hehe

silversarina
bila zino yg soping trolley tak penuh tapi kalau mem cepat je penuh nya hehe

sakura
itu lah kelebihan lelaki hehe

CuTeMiUt78 said...

he..heh..heh.. tu la lenkali kena la ambil tahu skit.

Ada Ayrissa said...

hahhaha...tau xper bro...

zino said...

cutemiut
ni nak ambik tau la ni hehe

ada
bila mem yg soping laju je sekejap dah penuh trolley hehe

Dee said...

hehehe..baru tau eh..selamat mencari n bershopping..kehkehkeh..

zino said...

Dee
minta2 pandai le cepat hehe