Monday, March 16, 2009

bila bos terlalu garang...

Pagi tadi sekali lagi di ada kan perhimpuan pagi.. acara ni memang di buat sebulan sekali.. dan kesekian kali nya big bos akan beri amanat dan ucapan.. atau celoteh yg panjang dan lebar.... hehe tak terkecuali pagi tadi.. dari satu perkara ke satu perkara... tapi yg satu ni.. menyentap ramai bos bos.. agaknya..hehe

antara kata the very big bos...

" Sebelum ni saya dah beri tau saya nak "projek" ni siap dalam tempuh 9 bulan.. masa saya di tempat lama dulu saya bagi mereka 6 bulan je.. dan perkara tu siap tanpa bantuan consultant.. tapi kat sini tak apa lah saya bagi 9 bulan.."

dan saya nak beri ingatan, kalau mana mana dept tak boleh siapkan dalam tempuh tersebut, saya nak tau apa sebabnya.. dan kalau memang tak siap dan saya tidak puas hati... saya rasa 'head of that dept' memang tak layak ada kat sana.. bagi je asistant jawatan tu.. and i'm serious about that.." (dengan kata lain lebih baik pencen je lah..)

oops... agaknya semua bos bos yg dengar terkedu sekejap.. atau memang ada yg nak hantar surat bersara awal.. ada juga dengar kata kata... "nyesal aku sambung lagi dua tahun, kalau aku pencen dulu tak ada merana macam ni"

32 comments:

intan.dayana said...

hahaha~
bOs itu sgt tegas kOt..
bravo!

zino said...

maklum la sebelum ni bos lemah lembut hehe

♥miss zaza♥ said...

ha
baru takot semua bla bos naek angen ;P

Mr PenyuBiru said...

kalu bos tak cakap tegas camtu, projek tak siap, bos tu la kena bersara dulu.hehe

en_me said...

chantekk sungguh ayat bos besar ghittewww.. ehehe

Kak Elle said...

bagus lah macam tu biar pekerja menjalankan tugas ... hehe

zino said...

zaza
takut dan kecut perut hehe

penyubiru..
kalau dia merajuk la hehe

en.me
banyak lagi ayat2 power yg keluar hehe

kak elle
betul tu..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

takutnya...bos itu garang~

neezareef said...

very the bossy boss

ez said...

mr zino..
sy rase bos tu saje nak gertak aje kot..memberi peringatan..sebenonya dia x sampai ati nak wat..kekdg kene gak gertak spya pekerja wat kerja ngan sungguh2..heheheh..xpe anggap ni sebagai satu cabaran...hehehe..musti bleh wat punye..

zino said...

zara..
nanti kerja cari bos yg tak garang ya hehe

neezareef
lebih kurang la tu..

ez
i hope so hehe

Masy said...

errkkkkk takotnyeeee huhuhuhu

^ez^ said...

wahh...garangnye bos.xpe,kalau tak garang nnt suma keje tak siap.hehe

KLMari said...

Kalau garang bersebab dan kena tempat, ok kot...tapi kalau manjang garang tak hengat...tu dia ler yg patut bye bye kot..kekehhekhe

AZWA said...

Bos yang disukai tentunya bos yang garang bertempat, berlembut bila diperlukan.. tapi payah nak carik hehehe

garang sangat pun tak elok, lembut sangat pun kang kerja tak jalan pulak..sebab tu agaknya kita semua disarankan bersederhana.

zino said...

masy..
kecut perut sape kena jumpa dia hehe

^ez^
betul tu..

KLmari
cadangan yg baik hehe

azwa
sederhana tu penting.. baru semua happy buat kerja..

Zabs said...

Salam Zino,
Kalau tak de Bos yang macam tu, orang kerja kerajaan ni dalam zon selesa, gaji masuk je tiap bulan. nak kerja mati2 pun buat takde dapat lebih...agaknya lah...

zino said...

zabs
teori tu boleh pakai juga hehe

Dee said...

bagus gak..bg HOD2 tu buat keje sket..jgn nk harap org bwh je..HOD tau ngarah je..hehehe..

Mak Su said...

woohooo hooo, bahaya tu

Zareda Norman said...

eloklah gitu..

kengkadang boss ni dia lupa.. sesekali kena bagi peringat...

SoFie NuR said...

agak tegas n garang gak bos baru tu..huhu..

Sastri said...

salam uncle...

dato' fu4d ke? banyak gak dengar citer pasal dia, rata-rata kata dia garang... huuu...

Tie said...

He he....mungkin setengah2 kita bila kena sondol gitu baru terhegeh2 buat kerja kot... kerana itu boss tu jadi begitu....

sya said...

Itu sebab gaji bos besau.. sebab inilah

ibuVouge said...

tatot nya.. tapi tanggungjawab dia beso kan..

sebelum dia kena jawab.. biar dia jawabkan staff dia ehehe

Ma_sUyinFiqah said...

den bonci bos yang amik kredit anak buah..buek kojo elok dio dapek namo..kalu tak elok kito dapek SKT teruk. Bonci...

muadzlife said...

eeii serem...

Neeza Shahril said...

zino salah seorang boss yang kena ke?

adibah said...

Lebih baik boss yang direspek dari boss yang ditakuti. Sebab bila respek, kerja ikhlas dan cepat.. kalo takut.. kerja tak berapa nak ikhlas (terpaksa) kan?

zino said...

Dee
semua kena main peranan

maksu
memang bahya hehe

zar
betul tu..

sofie nur
tagas ok lagi tapi garang tu seram hehe

sastri
shhhh jangan cakap kuat2 hehe

tie
ada yg macam tu hehe

sya
betul tu..

IV..
masing2 kena jawab bahagian masing2 kan hehe

masuyinfiqah
nak buek cam mano? hehe

muadzlife
seram dan kecut hehe

neeza
ada penapis kat atas tu hehe

adibah..
ada kebenaran..

Ada Ayrissa said...

uik...takuttt....