Saturday, March 14, 2009

seharian di SJMC..part2

jam 10.0 kami dah sampai ke SJMC.. bila kami sampai ipar dari shah alam telah pun berada di sana.. mengikut jadual.. MIL akan di bedah jam 1.00 nanti.. tak lama selepas kami sampai.. anak anak ipar sampai, kemudian di ikuti ipar ipar dari kampong.. oleh kerana MIL di tempatkan di bilik bersaorangan.. tetamu yg ramai tidak menjadi masaalah...

jam 1.00 baru le nurse datang untuk membuat persediaan di bilik.. kami terpaksa menunggu di luar.. jam 2.00 MIL di bawa ke bilik bedah di tkt 6, pakar bius menemuduga ipar sebelum prosidur bius di putuskan.. dan akhirnya pakar bius memaklumkan dia akan melakukan bius dari pinggang ke bawah sahaja.. makna nya dalam tempuh pembedahan MIL akan sedar ... kata pakar pembedahan mengambil masa 1/2 jam saja..

selepas ini kami hanya menunggu dan menunggu...ada satu bilik khas utk menunggu.. penat berdiri duduk.. penat duduk berdiri.. ada yg keluar .. kemudian masuk.. jam 3.00 masih menunggu.. jam 4.00 masih menunggu.. ada yg terbaring di sofa.. ada yg main game dalam henpon.. ada yg membaca.. ada yg melayan sms.. jam 5.50 baru lah Dr muncul memaklumkan pembedahan berjaya.. alhamdullilah..kakak ipar dulu masuk semula dengan Dr.. kemudian di ikuti anak anak yg lain silih berganti.. zino yg last sekali masuk.. MIL dalam keadaan sedar, tapi nampak penat.. maklumlah sejak pagi kena puasa.. biar le dia berehat.. biar le dia tidur dulu.. malam ni di ICU... memang tak boleh nak tunggu pun.. di bawah kawalan rapi nurse2 terlatih..

esok kami akan datang lagi...

bersambung...

19 comments:

Tie said...

Salam......

Mudah2an MIL Zino selamat, ya.....

Kak Elle said...

alhamdulillah selamat pembedahan nya...semoga kurang sakit nya sekarang...tapi mungkin dlm 3-4 ni akan merasa nya dulu.

Neeza Shahril said...

semoga MIL zino lebih sihat lepas ni.. Insyaallah..
neeza boleh imagine kebisingan dek anak2 buah tu hehehe.. ke tak bising?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

semoga MIL cepat baik..

semoga sejahtera semua hendaknya..=)

zino said...

tie
mudah2an.. tq

kak elle
doa kami dia cepat sembuh..

neeza
yg kelakar MIL sempat buat joke dengan cucu dan isteri dia.. yg baru kawin .. dia kata sama putih.. kami semua gelak spontan...pasal dua2 tu kulit sama kaler tak berapa nak putih sangat hehe

zara
mudah2an.. amin.. tq

© Opah De said...

Alhamdulillah pembedahan berjalan dengan lancar. Semoga dia cepat sembuh hendaknya. Amin.

Zareda Norman said...

alhamdullillah dah selamat pembedahannya..

lepas ni kena jaga makan minum dan rawatan seterusnya..

silversarina said...

Semoga MIL zino segera sembuh dan kena berehat lama tu .

Take care !

zino said...

Opah De
alhamdullilah.. mudah2an..

zar
semuga dia cepat sembuh...

silversarina
terima kasih... amin

AZWA said...

Alhamdulillah pembedahan sudah selesai, semoga MIL akan segera sembuh.

zino said...

azwa..
mudah2an..

en_me said...

mudah2an cepat sembuh..

Yunus Badawi said...

Semoga MIL cepat sembuh. Kehadiran anak cucu akan membantu proses ini.

Pok Li said...

Semoga cepat sembuh, berjalan kembali seperti biasa. Amin.

zino said...

en.me
mudah2an..

yunus badawi
betul tu.. sokongan anak cucu penting..

pok li
amin...

ez said...

moga Mil cepat sembuh..

zino said...

ez
mudah2an amin..

Dee said...

alhamdulillah..selamat sudah..

PerantauSepi1306 said...

semoga MIL bro sembuh sebaiknya, insyaallah..