Monday, March 23, 2009

have card will travel..



Hari ni zino cuti ,sepatutnya bawa MIL ke hospital, tapi tak jadi sebab dah tukar masa appointment, so mem tukar jadi hari soping, semalam dah soping beli buku, hari ni sambung soping beli beg, mem dengan beg memang tak boleh di pisahkan.. ada je alasan dia nak menambah koleksi.. agaknya soping merupakan satu terapi megurangkan stress... hehe

Dari SOGO ke JJ pulak, soping barangan dapur, zino pun terbeli baju kemeja 3 pasang ambik kau.. hehe.. kebetulakan kad JJ dah tamat tempuh renew le sekali.. sekurang2nya tak payah bayar paking setiap kali datang.. bila tengok kad tu teringat satu cerita ni, "have card will travel"... so mari kita kira berapa kad yg kita ada.. yg zino pamir tu hanya sebahagian dari koleksi kad yg ada.. ada banyak lagi, dari pelbagai syarikat minyak, dari pelbagai bank, kad paking nya lagi, kad membership nya lagi, kad ID masuk pejabat lagi.. pendek kata banyak la...ada dekat 20 kad

memang tak muat kalau nak di sumbat dalam dompet duit tu, sebahagian nya letak dalam kereta, nak guna baru keluarkan..so anda ada berapa kad? hehe

49 comments:

漢美女 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Masy said...

:) byknye kad.. hehe

zino said...

sape lah ni... siapa boleh tolong translate.. hehe

zino said...

masy paham apa yg ditulis kat atas tu tak? hehe

Dee said...

sy pun...byk sgt kad..smpi letak merata-rata..kad nikah je simpan elok2 dlm purse..hehehe..

zino..comment tu boleh di delete..spam tu..hehehe..

sakurasa 2 said...

zino
ada tulisan cina dia kata apa ek tlg terjemah cikit leh tak
he he he

semalam sakura pun ke JJ coz dapat bonus dari JJ tukar leh shopping cikit..n sempat bergambar dalam fitting room n3 my twins time tu kat JJ semalam
he he he

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Uncle...

banyaknya kad..

zara punya pun menimbun..

aduhai..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Uncle..untuk tulisan Cina kat atas tu..setelah diterjemah secara random..

(Agence France-Presse, a London on the 4th two B ten WE electricity) "Erotic 20 07" Love AV Products Great Fun tablet from twenty A film on the 3rd download from A film at London's Kensington Olympia Exhibition Hall, London people before a chip off the conservative state of sexual erotica movie degrees enthusiastic visitors, many AV Actress tights to wear leather and plastic of the erotic into the world's largest adult adult Living Show website, it is estimated that three-day extension of adult Movies can be attracted out of curiosity more than 80,000 people visited adult videos.

Human activity is responsible for rice program AV Reagan promised: "want to wave diffuse adult movies, the temptation of people, playing abuse, you want a piece of us all."

He said: "stylish design with the gorgeous ladies, erotica from the Charm to束腹to life-size sculpture, from this year, we are thousands of products on display as part of carefully selected, exhibitors Products Adult website package also includes fashion clothing, personal movies erotic female inner beauty, shoes a film, jewelry, sex toys, films, art, books and games, not to mention sex aids sex and equestrian equipment. "

People visited more than 250 booths to visit, there is sexy clothing, sex toys and food, to meet a variety of tastes.

On the big stage performances are barbaric American rock singer Marilyn Mann av sum Actress ex-wife all over the world av ─ the first licensing of adult videos a stripper Dita Teese download erotic films, this is she this year in the United Kingdom only a show.

In 1940 on behalf of the adult movie-style performance color expression Dita Teese sexy movie my bird of paradise, and the Lupins and other merry-go-round dance.
Pornographic movies
Some promotional booth erotic, and some public display of body art and body sculpture, the artists also have sexual union members to make suggestions.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Apa benda yg orang tu nak kata sebenarnya?

cam menakutkan jer...

Jard The Great said...

bnyknye kad.. buat koleksi ek.. hehe

AZWA said...

banyaknya koleksi kad tu...hehehe

paling penting jgn lupa bawa kad pengenalan, lesen memandu dan kad nikah hahaha

Zareda Norman said...

tak dapek nak kira... heheh

tapi kad jusco dan sogo, serta CC nak sekeping tu amatlah penting

zino said...

Dee
thanks u dah delete pun hehe

sakura
oo pasal tu ada gambar twin dia ya.. hehe

zara
kadang tu tersilap kad.. masuk petronas hulur kad HBP hehe

zara
sape lah anta tu kan.. tak apa lah dah delete yg ori tu.. pandai nya zara..

jard
terpaksa buat koleksi utk kemudahan..

zino said...

azwa
kad tu kalau tak bawa kes nanya nanti hehe

zar
agaknya lebih dari yg zino ada kot hehe.. yg yg penting jangan tertinggal pulak hehe

intan.dayana said...

wah~byk nye kad zinO..ade 20 tu..bak bg kad kredit satu..hehe~

neezareef said...

sy pn suke kumpul kad
skit2 nk wat kad
pstu msk cardholder je la
mane yg jarang pkai tuh

muadzlife said...

kad pengenalan paling ponting hehehe

Mamamanja said...

leh buat hobi nih..
koleksi kad hehehe

pB said...

kad klinik sajer dah ada lima keping ....

purse 'kembung' dengan kad kad je

ibuVouge said...

pakngah..byknya!

iv kat kedah setakat leh tgk je kad JJ tu ..huuhuhuhu siankan

wallet iv ada byk kad mykid je..ehehe.. credit card pun tak de!

Mak Su said...

mula2 dulu excited gaks, tapi sekarang tak dak dah, ada ic jer. sebab simpan kad pun, bukan really collecting points, sebab jarang supping , huhuhu, sebab tak dapat sugar daddy... huhuhuh
huhuhuhu
huhuhu (sedih)

zino said...

intan
nak kad yg mana satu hehe

neezareef
guna bila perlu je..

muadzlife
memang ponting tu...

mamamanja
kalau nak kumpul kad prepaid lagi banyak hehe

PB
purse kembung dah biasa tengok kat rumah ni hehe

IV
elok kalau tak ada buat pening je.. hehe

zue said...

pengguna kad ni..masa baru2 kerja memang suka kumpul2 kad termasuk le cc.

skrg ni klu boleh nak letak mykad aje dlm wallet...buat pening kepala je byk2.

HappyIrfa said...

byknya kad.saya ada card jusco,mesra,kad atm tp duit dah takde..hehe.kena tunggu gaji baru ada duit.

Tie said...

Hi hi...Tie cuma ada Mycard je... :(

silversarina said...

Banyak tu , saya pulak suka 'tapis' kad , yang jarang guna selalunya ditinggalkan dalam purse lama bila tukar guna purse baru , pompuan bukan setakat suka tukar handbags tapi purse jugak memang selalu ditukar ..hehehe.

Kak Elle said...

sebab tu saya terpaksa ada card holders purse...hehehe

zino said...

maksu
tak ada kad lagi bagus tak pening kepala.. hehe

zue
betul juga tu..

happyifra
samo la den hehe

tie
elok la tu hehe

silversarina..
betul tu.. tambah lagi satu kasut hehe

zino said...

kak elle
mesti banyak kad nak di urus tu kan hehe

ABDUL LATIP said...

Zino dah dapat buku Ali bin Abi Talib?. kalau belum beri alamat rumah nanti saya poskan.

Pok Li said...

dah mula takut nak guna kad... kad kredit :)

KLMari said...

Banyak benau kad sampai tak muat slot dalam wallet ek...hkeehe..Selain my IC, KLM cuma bawak MyKad anak-anak, kad nikah (kang kena tangkap basah ler plak kan...), kad atm dan kad Sogo (ni wajib, dah 3 kali seminggu bertandang)..kehkehe..Kad lelain tu takdok...buat penuh ajer...Credit card lagi ler dah lama dihapuskan...:D

~~Noli said...

sy suke jusco card tuh?dh byk point?hahahaha

zino said...

paklatip..
dah dapat ke? hehe

pok li
elok kalau tak guna..

klmari
elok la tu keadaan terkawal.. kat SOGO tu penting hehe

Noli
nak banyak point kena banyak soping hehe

al-hussaini said...

hi zino:
kad memang banyak. Siap ada dompet khas lagi utk kad-kad tu. Cuma kalau kad yg selalu diguna akan disimpan dalam dompet yg sentiasa dibawa...

zino said...

al-hussaini..
satu pengurusan kad yg baik hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

byknyerrrr kad....kena guna 2 bijik dompet la kalu camtu....hiksss.....satu letak kad2, satu lagi letak duit2....

zino said...

RM..
tidak semua di masukkan dalam dompet.. kebanyakkan nya di tinggalkan dalam kereta.. nak masuk JJ baru ambil kad JJ dan bagitu seterus nya hehe

Neeza Shahril said...

neeza pernah kena usik dengan kawan2 sebab wallet berat.. kononnya banyak duit..
padahal penuh dengan kad.. macam2 kad.. ID masa belajar kat US dulu pun ada lagi haha!!

ez said...

mr zino..byknya kad..bleh sy penjam 5..hehhehe

♥miss zaza♥ said...

mmg x muat kalu nak sumbat semua msuk dompet ;P

zino said...

neeza
nostalgia tu pasal tu tak buang2 hehe

ez
nak ke tolong bayar bil dia sekali boleh? hehe

zaza
kena sediakan dompet khas utk kad hehe

Zabs said...

Salam Zino,
Dalam banyak2 kad tu, kad ATM je yang menyangkan hati. Itu pun semasa gaji dah masuk sebelum kehabisan ...hahaha..

kadok said...

beg dgn kasut...penuh satu almari kan? hehehe

aNIe said...

Zino...sekarang macam2 kad ada...kad ahli tupperware pun ade...kad ahli prudential...kad ahli amway...elken...mayfirst...avon...pendek kata...macam2 kad...heheheh

zino said...

zabs..
kad yg lain tu mengabishkan RM je hehe

kadok
sendat dah hehe

anie
hidup penuh dengan kad hehe..

KUNTONG said...

Yang ada cuma kad Pengenalan.

zino said...

kuntong..
itu lebih baik. hehe

yginsaf.com said...

otai macam abang zino memang banyak kad ghitewww.. ahaks