Saturday, March 7, 2009

blackout!!

semalam,semasa zino ke flat belakang rumah utk menjemput hazwan, mem call minta singgah di klinik utk membeli ubat..maka berlaku lah dialog ini di klinik..

zino: "nak beli ubat tahan sakit utk MIL.."
nurse:"abang,siapa nama mak mertua tu.."
zino: "mmmmmmmmm... alamak sape nama MIL.."

tetiba 'blackout' zino langsung tak dapat ingat siapa nama MIL hehe.. adik nurse tu dah mula gelak.. sambil geleng2.. aku pulak memerah otak memikir.. aduhh apasal tetiba blackout pulak tak boleh ingat ni.. sat sat nak piki..

zino: "eh macam mana boleh tak ingat pulak ni?"
nurse: "bang, boleh tak saya tulis 'ibu mertua ku' je "

hehehe... semua yg mendengar ketawa, adik nurse menghulur kertas suruh saya tulis.. tetiba terus teringat semula.. hehe.. nasib baik mem tak ikut kalau tak ada yg masam muka nanti hehe..

nota:
terima kasih kepada zar dan ika kerana sudi datang melawat petang tadi..

27 comments:

adibah said...

Nasib baik zino tak jawab "nama aku kasim selamat" hehehe

Kak Elle said...

haha tak kan lah nama MIL bolih lupa ..ni mesti teringat roti boom ngan ice cream kan kan kan?....hehe

betul zino kekadang computer chip kat otak kita ni pun blackout juga.

intan.dayana said...

haha~
bOle plak cmtu..
slalu blackOut neh berlaku tym nk jwb exam je..hehe~

zino said...

adibah..
lain kali boleh guna ayat tu hehe

kak elle
itu yg heran tetiba blackout.. memori lost hehe

intan dayana
zino pernah kena dulu masa exam .. sampai lecture yg lalu tanya kenapa tak mula lagi hehe.. bila baca soalan semua mcm tak boleh jawab je...

nasib baik lepas tu dia datang balik..

Neeza Shahril said...

mungkinkah zino ada lebih dari satu MIL???
mungkinkah??
hahaha!!! kalau mem baca ni, lagi la dia mengamuk :P

♥miss zaza♥ said...

hahaha
buleh eh x ingat nama MIL sendiri..
kekeke

zino said...

neeza..
macam mana boleh terlintas sampai ke situ tu hehe..

tu bukan setakat mengamuk.. boleh jadi incredible huck tu.. hehe

su said...

hahaha..parah2!

zino said...

zaza..
ter blackout sekejap hehe

su
shhh jangan cakap mem ya hehe

Abang Long said...

Itupun kita bernasib baik.

Kalau ada EMPAT MERTUA ... bagaimana tu ? hahahahahahaha .....

Zareda Norman said...

zino

terima kasih kembali..

wah..wah.. boleh lupa nama mertua tu.. ehheh kejap..kejap.. zar pun kena check nama mak mertua zar ni plak.. hahahhaha

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..blh gitu ler plak ya..

Aleeya said...

lama tak dpt round blog zino, kerinduan beta...ayoo tak ingat nama mentua, sy pun kdg kala lupa he he he

tulipurple said...

ku ingatkan itu api wayar sudah kena potong jugak...ruper2nye blek aut tang lain..hehe,lawak tul nurse tu..hehe,alaaa kassim..

Zabs said...

Salam Zino,
Biasalah memory card dah dekat nak sampai expiry date. Sesekali adalah yang black out sekejap... hehehe...

AZWA said...

hehehe..azwa pun ingatkan blackout kena bergelap tadi...

kenkadang memang ada masa boleh terblack out cenggitu..sib baik mem tak ikut masa tu kan..tak kang ada yang kena cubit hehehehe

al-hussaini said...

bayangkan mem ada...memang nahas..hehe

zino said...

abanglong
kalau empat kena simpan senarai dalam dompet hehe

zar
cuba ulang sebut 10 kali supaya tak lupa hehe..

cutemiut
zino pun heran macam mana boleh tetiba memori tak boleh nak recall hehe

aleeya
sibuk sangat la tu sampai tak sempat nak meronda..

tulipurple
klinik tu dah jadi macam klinik keluarga semua staff dah jadi kawan.. tu yg dia berani nak mengusik hehe

zabs
betul tu dah lama guna..hehe

azwa
kalau mem ikut senerio akan bertambah hangat hehe

al-hussaini
dah boleh bayangkan hehe

Mamamanja said...

nama mertua pun leh lupa??? isk..isk.. kalo MM tu memang kecik ati ler... :p

A t i Q a h said...

Ha ha ha. Pandai nurse tu buat kelakar.

^ez^ said...

hahaha...klaka la uncle ni.nurse tu pun pandai wat lawak lak.hehehe...

xpe xpe..manusia selalu lupa.hehehe~~

arsaili said...

salam..waduhhhhh bole plak blackout..ahahahaha..nasib tak black out semalaya...kalau tak jenuh TNB kena menjawab

MULAN said...

he he.. accident di situ.. tak pelik la, orang laki memang camtu..

Jard The Great said...

hehe.. lupa nama mertua...

mesti die kecik hati nnt kalo die tahu.. =p =p

pB said...

ada banyak makan kepala ikan ker minggu nie??

zino said...

mm
nasib baik mem tak ikut masa tu hehe

atiqah..
saja buat lawak hehe

ez
masa tu pulak dia nak blackout hehe

arsaili
kecoh la kalau satu malaya hehe

mulan
ya ke hehe

jard
jangan report kat dia ya hehe

PB
lama tak makan kari kepala ikan ni.. hehe..

Dee said...

biasalah tu..kdg2 blur..abis suma x ingat..