Tuesday, March 3, 2009

terperangkap lebih dua jam...

waktu zino keluar opis hujan telah pun reda...sebelum tubukan main lebat lagi... tapi jalan raya dah jem teruk..nak keluar dari bangunan pejabat pun dah mula sesak... beberapa meter berjalan ke depan dengan terhensot2 nya..lepas tu terus dah tak bergerak... ok sabar sabar.. sat lagi clear la kot... 1/2 jam kemudian masih di distinasi yg sama... 1 jam kemudian.. bergerak la barang beberapa meter ke depan.... baru sampai sebelah LRT SOGO... oo penat den..

"hello...boleh tak balik terus naik LRT..jem teruk ni tak bergerak"
"sekarang kat mana?"
"dah satu jam baru sampai kat SOGO.."
"berenti lah kat sebelah tu..ada tempat ke?"
"nak buat apa ?"
"kita datang situ naik LRT.."
"balik terus kan senang"

aku pun park kat sebelah tepi tu.. mati kan injin, turunkan cermin sikit dan titun...sementara tu mem jalan kaki ke stesyen dan naik LRT dari opis ke SOGO.. aku dah siap mimpi bila mem sampai.. hehe.. bila traffic agak lega baru lah bertolak balik.. itu pun 45 minit kemudian baru sampai rumah...

kalau yg balik awal ok kot.. ada sesiapa yg sangkut dalam banjir ke?


kata nya di jalan Ipoh ni....kereta siapa lah agak nya tu..

23 comments:

su said...

Ya Allah! kat mesia rupenyer yer..dasat tul kan...

zino said...

su
ini yg berlaku petang tadi...

Neeza Shahril said...

mem nak jugak balik dengan zino... sebab..
dia takut zino melencong ke lain hehehehh...

♥miss zaza♥ said...

ishk ishk
teruknya....

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

uuuhhh...

banjir yang amat lebat tu...

alahai....

Kak Elle said...

sungguh terok nampak nya gambar banjir tu zino....drainage problem ler tu...hehe

mmg membosankan kalau tersangkut dgn jam ... alamak mem sanggup dtg ketempat zino..mcm neeza kata takut zino melencongggggggggg....hahaha

en_me said...

memang cerita petang semalam, tapi gambor benar petang semalam ke abang zino tewwww.. jalan ipoh ker .. siannyerrr kannns

zino said...

neeza
paling jauh lencong masuk SOGO je.. hilangkan penat hehe

zaza
memang agak teruk..

zara
hujan amat lebatnya semalam..

kak elle
nak suruh balik sendiri tak mau je dia .. hehe

en.me
itu gambar benar dalam paper online semalam..

pB said...

masa antar mak g masjid , dok dengar KLFM.


teringin gak nak anto sms , tanya khabar

tapi takut lak kacau orang tengah dating dengan Mem....

Zareda Norman said...

Zar drive jugak semalam.. balik kol 5.30 pm.. ok klear.. 45 minit sampai Seri Kembangan.. sempat pi bank bayar duit rumah, then pi fetch Ika kat sekolah lagi..

Masuk KL memang berdengung ler.. jalan jammed khabarnya sebab ada banjir kilat

^ez^ said...

ish...teruk nya banjir sampai camtu ek.ish2..

manje said...

salam

ngeri benar tgk gmbr tu... kalo kite huhu tak tau nak pk melencong ke mana... kerna cepat panik tgk air byk mcmtu...

Masy said...

hujan smlm mmg lebat giler2. sy otw dr alor setar. hujan bole dikatakan hampir sepanjang jln bila dah masuk area selangor huhu

Zabs said...

Salam Zino,
Risau juga semalam, anak balik sekolah lewat 1 jam. Sampai telepon tauke bas nak pastikan apa dah jadi.
Mengikut seorang kawan yang kerja dengan DBKL, kelewatan lima minit membuat ampangan air di Gombak ke atau kat mana ntah, terjadinya begini...Wallahua'lam.

Jard The Great said...

waaa. dasat wei... aku pon mase on the way ke sentul.. jem teruk..

terus aku pandu je smpi bukit jalil.. ok plak.. mlm skit baru balik umah.. huhu..

HappyIrfa said...

sian kan pada yg kena banjir kilat tu..

sya said...

Semalam sya dah balik about 5.30 pm, pastu staff yg dok sentul call dr dlm lrt citerkan dia nampak kete tenggelam. Masa tu rasa syukur sangat sbb dok jauh BBST .. srbb tak jem. Jam 6 dah sampai P14, PUJ sempat shopping lagik kat mydin.

isk nanti dah pindah ke KLCC camanlah nanti.

Banyak jugak kawan2 sya yg keta tenggelam sebab dia orang sume ada pameran kat PWTC.. and dia orang marah sebab the secretariat tak buat announcement suruh alihkan kereta.

Ada Ayrissa said...

perh...
teruknya banjir kilat...

CuTeMiUt78 said...

eh..smpi camtu skali ke zino... kl sekarang ni dah selalu kena banjir kilat kan..

zino said...

PB
no problem.. hehe

zar
banyak tempat banjir

EZ
memang teruk.. ramai yg terperangkap..

manje
memang patut panik pun..

masy
tapi hiway tak banjir la kan..

zabs
ada beberapa perkara yg berlaku menyebabkan lempahan air sungai tak sempat di alirkan ke terowong smart.. tunggu la pihak berkaitan jawab hehe

jard
di luar KL ok sebab kereta di KL dah sangkut tak boleh keluar hehe

happyifra
memang termasuk zino yg terperangkap. hehe

sya
luar jangkaan tak sempat nak maklum kot..

ada
agak teruk..

cutemiut
sepatutnya dah boleh kawal.. tapi semalam tu ada teknikal error kot tunggu pihak berkaitan jawab.. hehe

Dee said...

fuh..sib baik dee naik monorail..laju jelah...hubby dee keje kat grand seasons..tp dia parking kat atas..selamat..dia smpi pun awal smlm..kalo tidak harus stress tu..hihihi..

Mak Su said...

nampaknya di pertengahan kuala lumpur ni semalam ok, tak perasan langsung ada banjir. lepas tu terus masuk jalan cheras, laju jer :)

zino said...

Dee
zino ada juga ke grand season tu.. sesekali makan free hehe

maksu
kereta semua dah sangkut kat Kl tu yg jalan ceras clear je hehe