Wednesday, March 4, 2009

kes kedua....

Sekali lagi zino nak pesan dengan adik adik, kakak kakak, makcik makcik serta nenek dan opah... selalu lah berwaspada semasa memandu bersendirian.... nak tau kenapa??

Baru sebentar tadi mama (kakak yg menjaga hazwan) beritau, menantu dia yg sedang memandu bersendirian di bandar Sri Permaisuri, petang tadi telah di rompak dua jejaka hampeh semasa que dalam traffic yg bergerak perlahan berhampiran Q Bistro.. secara tiba tiba dua jejaka tadi memecah cermin sisi sebelah depan kiri kereta dia dan dengan selamba tanpa meminta izin mengambil beg duit menantu beliau dengan di saksikan orang ramai tanpa dapat membuat apa apa...rompakan berlaku di depan mata orang ramai!!!!

Kejadian ini mengingatkan zino kepada kejadian yg pernah zino tulis berlaku di Station minyak BP sebelum ini.. jarak antara dua tempat kejadian ini kira2 2 Km sahaja.. zino jangka berkemungkinan di lakukan jejaka hampeh yg sama.. nanti lah nak interview anak menantu dia tu bila ada kesempatan nanti..

so berhati hati lah.....

31 comments:

Kak Elle said...

Astafirilullahnal'azim apa nak jadi dgn mereka ni di halayak ramai pun berani buat begitu...bag tu mesti terdedah atas seat kan?mempelawa kajedian macam tu....ye lah berhati2 ye skg si pencuri takm kira tempat dan waktu ..terdesak mana2 pun bolih buat kerja terkutuk tu.

zino said...

itu yg geram je bila kakak tu bercerita.. menantu nya masih di balai bila zino datang jemput hazwan tadi..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Boleh pula dia mencuri begitu?

Mak aii..dasat lah manusia skang nih...

Mr PenyuBiru said...

huh! senangnye diorang buat keje. nnt kalu dapat info detail dr anak menantu dia tu, jgn lupa story k.
nak tau gak camne modus operandi diorang.

Princess Liyana said...

hish..scaryner!bleh buat org lain pndg je..alaahai

Yunus Badawi said...

Kejadian macam ini yg membuat saya risau contohnya kalau bawa PC dlm kereta.

DrSam said...

memang kita kena sentiasa berwaspada dan tidak boleh leka langsung. Malang tidak berbau, terutama di Kay El.

Syukur tiada kecederaan dan semuanya selamat.

xiiinam said...

kurang asam punya maling....




pssst:
Anda dijemput hadir ke open house di blog saya.
Sila jawab kuiz tentang Tasek Merah untuk dapatkan hadiah…

(Tawaran hari ini saja!! He..he..)

ajak orang-orang kampung sekali

zino said...

zara
orang yg terdesak sanggup lakukan apa saja.. berhati2 ya..

penyubiru..
inshaAllah bila ada maklumat boleh story lagi..

liyana
biasanya tak sempat nak bertindak pun berlaku dengan pantas.. zino pernah saksikan sendiri depan mata.. tergamam macam tu je..sampai no motor tu pun tak terpikir nak pandang betul2..

yunus badawi
zino pun terfikir jugak tu.. tapi dia org lebih suka mangsa wanita kot..

Drsam
kiranya bernasib baik juga la.. RM boleh di cari..

xiinam
nak tau juga hadiah lumayan ke.. hehe

Zareda Norman said...

dengan ekonomi meleset ni, jenayah macam ni akan meningkat sebab kerja tak de, kos makin tinggi..

so kita semua kena berhati hati lah..

Masy said...

alahai... cuaknye huhuhuhu kene extra careful lepas ni yee sume org huhu

AZWA said...

memang hampeh punya perampok...skang nie tutup tingkap kereta pun tak selamat gak..kena beli kereta tingkap kalis pecah la pulak kalo cenggini

salah satu cara berhati2 barangkali ialah jangan letak henbeg ats seat, sebaliknya letak kat bawah seat tersorok skett..sukar bagi perampok nak merampok.

blackpurple @ jowopinter said...

Penjenayah di Malaysia semakin daring sekarang. Tak ada tempat yang betul-betul selamat di mana-mana pun sekarang.

sya said...

Zino tu sebab sya punya handbag samada terletak kat lantai keta ataupun sya masukkan kat talipinggang keledar.. sebab at least kalau nak amik memang mengambil masa lah..

~mrs azmi~ said...

erk..
ngerinye.. slalu sy letak kat sblh kaki saye time drive

tak berani nak letak kat tpt co driver. sebab kakak pon penah jadi benda same.. time tggu turn nak masuk simpang, alih2 ade mala'un naik moto dgn pantas smash tingkap n amik handbag. gile betul!!

Zabs said...

Salam Zino
Mereka sudah jadikan ia sebagai satu profesion yang lumayan. Mungkin juga sudah terdesak, dan menukarkan taktik yang lebih berani ini.

en_me said...

selalu gak dengar macam nih.. thanx abang zino tewww..

Mamamanja said...

eii.. x guna punya org jahat!
takut dibuatnya

Mak Su said...

mmg selalu org pesan, beg duit, henbeg letak kat lantai :(

p/s: kenal tu, mustafa shafiq tu :)

Neeza Shahril said...

sanggup dia pecahkan cermin kereta tu..
agaknya dah terliur tengok handbag tu..
lain kali, masuk kereta kena letak handbag kat bawah seat.
tapi jangan lah pulak terlupa.. nanti nak singgah beli barang, kalut dok cari handbag hehehe...

zino said...

zar
perlu hati2 jangan bagi peluang kat mamat macam tu...

masy
semua kena hati2..

azwa
kena letak tempat yg tersorok sikit..

BP
betul tu.. tindakan mereka di luar jangka..

sya
kurangkan peluang utk mereka bertindak..

mrs azmi
memang malaun besar tu.. hehe

zabs
mungkin juga..

en.me
sebar2 kan supaya kita lebih berhati2...

mamamanja.
jangan jalan sensorang..

maksu
dia anak kakak mem yg di shah alam tu..

zino said...

neeza
sendiri kalut lantak la.. sape suruh lupa hehe

CuTeMiUt78 said...

eeerrkkkk...tergamam seketika.. bahaya la kan.. sekarang ni makin menjadi2 plak..

zino said...

cutemiut..
berhati2 jangan bagi peluang kepada mereka..

Jard The Great said...

ee... sll gak aku lalu jalan tu..

ee.. bhy...

lenkali nak amik gmbr la peyamun dua org tu.. tak pon.. sediakan 'senjata' kalo berlaku lagi..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

jahatlah manusia zaman sekarang ni, seram dengar criter ni

Nong said...

Baru semalam staff kat office cerita handphone dia kena ragut masa dia sedang bercakap2 dalam talipon tu...

Macam tak caya pulak...

zino said...

jard..
ada tekwando kan..swing je mamat tu kalau jumpa..

CB
keadaan semakin teruk.. dah makin berani..

Nong
itulah dimana mana pun ada bahaya.. kawan zino kena rampai talipon semasa sedang bercakap dengan talipon tu..

mamat motor rembat dari belakang..

aNIe said...

larrr...senang aje diorang merompak kan?

Takut skrg...dulu rasanya kalau kunci pintu kereta...dah selamat...sekarang diorang pecahkan pulak...

zino said...

anie
dalam rumah pun tak selamat... dalam paper semalam tiga mamat indon masuk rumah pecah pintu dan terus ke bilik utama ikat tuan rumah sebelum rompak..

Dee said...

tulah kan..takutnyer skrg ni..cikgu disimbah asid..dpn mata siang hari pun leh rompak..gilerlah..mana2 org pompuan yg drive sorang2 tu hati2 ek..